Humanitarne akcije Eparhije niške- Prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene i akcija dobrovoljnog davanja krvi

Versko Dobrotvorno Staratelјstvo Eparhije niške „Dobri Samarjanin” započelo je akciju prikuplјanja hrane i higijenskih proizvoda za socijalno ugrožene.

Svi koji žele i imaju mogućnosti da se priključe humanitarnoj akciji mogu da doniraju hranu koja ima duži rok trajanja, kao što je konzervirana hrana, testenina, ulje, brašno, šećer, ali i higijenske proizvode (toalet papir, šampone, sapune i slično). Donaciju možete predati u svim crkvama Eparhije niške. Akcija traje do 25. septembra.
Ukoliko je neko u mogućnosti novčanu donaciju može uplatiti i na dinarski račun: 265-4050310001316-72

Takođe, Versko Dobrotvorno Staratelјstvo Eparhije niške „Dobri Samarjanin”, u saradnji sa Crvenim krstom Srbije i Zavodom za transfuziju krvi Niš, organizuje akciju dobrovolјnog davanja krvi.
Akcija se održava u prostorijama Svetosavskog doma u porti Sabornog hrama u Nišu u utorak 19. septembra 2023. godine od 10 do 14 časova.

VDS Eparhije niške „Dobri Samarjanin“ osnovano je sa blagoslovom Nјegovog Preosveštenstva Episkopa niškog g. Arsenija 1. juna 2022. godine, ujedinjenjem dotadašnjeg VDS Eparhije niške i Viber-grupe „Dobri Samarjanin“, koju je osnovao i vodio sveštenik Siniša Nikitović.

Osnovna svrha delovanja ove dobrotvorne organizacije je sprovođenje različitih humanitarnih aktivnosti, u cilјu pružanja pomoći potrebitim pojedincima, porodicama , ustanovama…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *