Humanitarni koncert za pomoć Nikoli i Milici iz Batušinca

Nikola 17) i Milica Vasić (11) iz Batušinca su deca koja su ostala bez oba roditelja, a o njima se brinu deda, baba i tetka.  Nikoli i Milici je otac  stradao 11. aprila 2013. godine na putu između Samarinovca i Pejkovca gde ga je pregazio automobil. Majci su prošle godine  ustanovili karcinom pankreasa sa metastazom u jetri, koja je preminula početkom februara ove godine. Od tada život za njih postaje samo borba za preživljavanje, a žive u kući u kojoj su uslovi života nedostojni čoveka.

Nikola pohađa treći razred jezičke gimnazije Bora Stanković u Nišu, sestra Milica peti razred osnovne škole u Belotincu. Od škole je dobio stipendiju kao Vukovac koji i nakon svega niže petice u školi.

Za  doljevačkog humanitaraca Miroslava Stojkovića-Ćosu, profesora fizičkog, ovo nije bila još jedan tužna priča, već je odlučio da pomogne Nikoli i Milici, tim pre jer je Nikola bio njegov učenik, odnosno pohađao je osmogodišnju školu u Belotincu.  On je u dogovoru sa ovdašnjim folk pevačem Nemanjom Nikolićem odlučio da organizuje humanitarni koncert i sva prikupljena novčana sredstva donira ovoj deci.

– Ja tu decu poznajem, Nikoli sam bio nastavnik fizičke kulture i vaspitanja, a Milica je učenica petog razreda škole u Belotincu. Deca su izuzetna, odlični đaci, kulturna i fina. Mene, je dirnula njihova priča, a pošto se već neko vreme bavim humanitarnim radom odličio sam da im pomognem. U dogovoru sa Nemanjom Nikolićem organizovaćemo koncerte u Doljevcu i Batušincu i sva prikupljenja novčana sredstva uplatićemo kao pomoć Nikoli i Milici- kaže Stojković.

On je dodao da će gosti koncerta biti i poznate Zvezde Granda.

  • Mene je dirnula njihova nesreća, a pogotovo što je glavna briga sedamnaestodišnjeg Nikole  da Milica što manje oseti nedostatak roditelja. Oni žive teško sa bakom i dekom koji su stari i bolesni. Oboje su odlični đaci, a najveća im je želja da imaju dovoljno novca za nastavak školovanja- kaže doljevački humanitarac Ćosa.

Stojković je izrazio želju da će koncerti biti održani i skorije vreme, ali i pozvao građane da, ukoliko su u mogućnosti, uplate novac i na taj način pomognu  Milici i Nikoli.

Uplata se može izvršiti na namenski žiro račun Komercijalne banke 205-9001021966214-48.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *