Incidenti i u školama u opštini Doljevac- Policija reagovala, obavljeni razgovori sa roditeljima

Nakon strašne tragedije u školi  „Vladislav Ribnikar” u Beogradu koja se desila, podsetimo, 3.maja, protekle nedelje zabeležena su tri incidenta u školama u opštini Doljevac. Kako saznajemo, učenici su, ne shvatajući ozbiljnost situacije i pojačane mere bezbednosti u školama, oponašali nesrećne događaje, uputili verbalne pretnje na času, ali i putem društvenih mreža.

Prema našim saznanjima u pitanju su dva učenika viših razreda i jedan koji pohađa niži razred.

Nadležni u školi su odmah obavestili policiju i druge službe, a događaji su zabeleženi u školama u Doljevcu, Malošištu i Pukovcu.

Prilikom svakog prijavljenog slučaja preduzete su mere u skladu sa zakonom i  obavljeni su razgovori sa tim učenicima i njihovim roditeljima, saznajemo nezvanično.

Da podsetimo, patrole policije PS Doljevac su tokom nastave prisutne u školama na teritoriji opštine Doljevac, kao i tokom časova u popodnevnim satima u Srednjoj školi Doljevac.

Napor svih službi je da škola bude bezbedno okruženje i da će se preduzimati sve zakonske mere, kako bi deca bila sigurna, tako da ni za kakvu paniku nema mesta.

Stručne službe još jednom apeluju na roditelje da razgovaraju sa svojom decom i objasne im ozbiljnost ovakvih situacija i da ovakvo ponašanje u školi, u ovom trenutku, nije primereno.

Razgovor bi trebalo da bude prilagođen uzrastu deteta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *