Istekao rok za uplatu poreza na imovinu

Jasmina paunovic
Jasmina Paunović, načelnica LPA u Doljevcu

Rok za uplatu obaveze za četvrti kvartal poreza na imovinu za 2017. godinu za fizička lica, preduzetnike i pravna lica je istekao 14. novembra, rekli su nam u Lokalnoj poreskoj administraciji u Doljevcu.

Kako je navela Jasmina Paunović , načelnica LPA u Doljevcu, redovnim i blagovremenim izmirivanjem poreza obveznici izbegavaju obračun i naplatu zakonom propisane kamate zbog kašnjenja u plaćanju.

  • Primetili smo povećan broj građana koji su ažurniji u izmirivanju svojih obaveza na vreme i u zakonski propisanim okvirima. Međutim, popriličan je i broj građana koji do sada nisu platili svoja poreska dugovanja. Naša služba počela je sa izradom i štampanjem opomena zbog neizmirivanja poreza. – rekla je u izjavi za naš radio, Jasmina Paunović, načelnica LPA u Doljevcu.

Građani su dužni da nakom primanja opomene, u roku od pet dana, dođu do poreskog odeljenja u Doljevcu i usaglase stanje dugovanja.

Kako je istakla načelnica Lokalne poreske administracije u Doljevcu  problem im predstavlja i veliki broj umrlih lica, koja se nalaze u njihovoj bazi, a naslednici nisu odjavili umrlu osobu niti su prijavili porez na svoje ime.

  • Ovom prilikom pozivam sve zakonom određene naslednike imovine, da dodju do odeljenja LPA u Doljevcu, u zgradi Opštinske uprave opštine Doljevac, u kancelariji broj 24, i da popune odjavu i prijavu poreza. Tom prilikom, naše knjigovodstvo uredno će to evidentirati  u našoj bazi, kako bi im sva blagovremena obaveštenja stizala na kućnu adresu jer rešenja na ime preminulog lica „Pošta“ ne isporučuje na kućnu adresu. – ističe Jasmina Paunović.

Podsetimo, prema Zakonu o porezima na imovinu, porez na imovinu se plaća tromesečno, u roku od 45 dana od početka tromesečja.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *