Istraživali smo cenu ribe u ovdašnjim marketima uoči najveće slave Sv.Nikole

Bliži nam se najveća slava Sveti Nikola, a mnogima koji slave bliži se i finansijski šok. Ili smo na tu vrstu škola već navikli poslednjih meseci. Koju god slavu da slavite, posnu ili mrsnu, jeftino nećete proći. Nude pojedini marketi popuste za ovo ili ono, ali koliko god štedeli i  šetali od prodavnice do prodavnice, ovogodišnja slava će vas koštati verovatno više nego što ste planirali da potrošite.

Za ovu priliku najveće interesovanje je za cenu ribe, jer koliko god štedeli na drugoj hrani s posne trpeze, ribe su svakako neizostavne. Na ovdašnjim slavskim trpezama najčešće se može naći oslić, čija je cena od 370 do 500 dinara za kilogram. Često se za posnu slavu kupuje i pastrmka. Njena cena kreće se oko 700 dinara. Fileti soma staju 470, skuša se prodaje za 340, papaline za 160. Od posne hrane kupuju se često, kažu prodavci, i riblji štapići koji koštaju 400 za kilogram, konzerva sardine košta od 90 do 140, a tuna izmedju 130 i 240 dinara.

Svakako da vam je jeftinija opcija da ribu pečete u sopstvenih režiji, ali ukoliko se ipak odlučite da koristite usluge uslužnih pečenjara, to će vas stajati dodatnih 200 do 300 dinara po kilogramu.

J.K.

One thought on “Istraživali smo cenu ribe u ovdašnjim marketima uoči najveće slave Sv.Nikole”

  1. Uve je posna slava skuplja od mrsne,ali ne slavimo zbog jela vec zbog dela.Srecna slava svima koji slave i onima sto dolaze u goste.Moja preporuka ne menjajte nista kako su deda i pradeda slavili slavite i vi na isti nacin.Srecno,u zdravlje slavili 100 god. !!!!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *