Izbori za članove nacionalnih manjina u Doljevcu

Izbori za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina održaće se u nedelju 4. novembra 2018. godine. Na području opštine Doljevac svoje članove nacionalnih saveta biraće Romi i Bugari.

  • Kod romske nacionalne manjine imaćemo četriri izborne liste, a kod bugarske dve, glasaće se na jednom biračkom mestu, od 7 do 20 časova, u OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu- rekla je Jelena Ilić načelnica za Opštu upravu u opštini Doljevac.

On je dodala da je sve spremno za održavanje ovih izbora i da će glasačko mesto biti otvoreno do 20 sati.  Apelovala je na upisane birače da izađu na ove izbore i iskoriste svoje biračko pravo.

  • Na ovom glasačkom mestu glasaće, po posebnom biračkom spisku, 118 građana koji su se izjasnili kao pripadnici bugarske nacionalne manjine i 461 pripadnik romske nacionalnosti- rekla je Ilićeva.

IInače, na ovim izborima će 18 nacionalnih manjina birati članove svojih nacionih saveta nacionalnih manjina na neposrednim izborima i to: albanska, aškalijska, bošnjačka, bugarska, bunjevačka, vlaška, grčka, egipatska, mađarska, nemačka, poljska, romska, rumunska, rusinska, slovačka, slovenačka, ukrajinska i češka, dok će 4 nacionalne manjine birati svoje članove za nacionalne savete putem elektorske skupštine, i to: makedonska, hrvatska, crnogorska i ruska.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *