Radovi na rekonstrukciji škole u Malošištu teku po planu!

Radovi na kompletnoj rekonstrukciji  i adaptaciji škole u Malošištu teku po planu, rekao je radio Koprijanu, šef gradilišta Mitke Andrejev ispred firme Tončev gradnja, koja je izvođač radova.

  • Trenutno završavmo radove u prizemlju škole, odnosno radove na postavljanju nove elektroinstalacije, pored kojih su urađeni i kanali gde će biti umetnuti kablovi za video nadzor i inertnet. Radiće se i zidovi, plafoni i podovi učionica, dakle skidanje farbe, krečenje i slično – kaže Anderejv.
Šef gradilišta sa radnicima

Prema njegovim rečima, profesinalna skela je montirana i radnici trenutno rade na izolaciji svih spoljašnjih otvora, a uskoro bi trebalo da počnu i radovi na fasadi.

Prema projekto-tehničkoj dokumentaciji ulaz u školu biće srušen i radiće se nov, sa stepeništem i rampom za osobe sa ivaliditetom, a u planu je i izgradnja nadstrešnice, odnosno biće pokriven prostor gde se doprema ogrev za kotlarnicu škole.

  • Radovi na krovu tek predstoje. Krov će biti kompletno rasturen, a nakon toga radiće se izolacija sa nadzidom, tako da neće biti potrebe za izgradnjom krovne kontrukcije, jer ovim savremenim načinom izolacije objekat je zaštićen od svih vremenskih prilika- istako je Andrejev.

On se nada da će vreme poslužiti radnike, da planirani rok za završetak radova neće biti probijen, ali i ističe da su radovi veoma obimni.

  • Projektom je predviđena i zamena vodovodne i kanalizacione mreže, što znači da će sve cevi biti zamenjene novim, to su obimni radovi i nadam se da nećemo naići na problem- kaže šef gradilišta.
Elektroinstalacije završene u učionicama u prizemlju

 

Ovaj školski objekat će nakon završetka radova dobiti totalno novi izgled i biće jedan od najuređenijih i energetski najefikasnijih objekata.

Podsetimo vrednost radova je oko 75 miliona dinara i sve se finansira od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

Tekst i foto: M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *