Izložba slika Božidara Milića Tisina u holu Javne biblioteke u Doljevcu

Foto: Radio Koprijan
Foto: Radio Koprijan

Izložba slika Božidara Milića Tisina, otvorena je danas u Javnoj biblioteci u Doljevcu, u prisustvu ljubitelja ove vrste umetnosti.  Dvadesetak dela ovog autora izloženo je danas u Doljevcu, a svi ljubitelji slikarstva njegova dela mogu pogledati u naredne dve nedelje.

Inače, Tisin je rodom iz Baličevca, sela u opštini Merošina, a slikarstvom se bavi do 2005. godine. Učesnik je više samostalnih i kolektivnih izložbi u Srbiji i regionu, a već krajem meseca očekuje ga i učešće na Svetosavskoj izložbi u Vučju.

izlozba 2
Foto: Radio Koprijan

Inače,  Božidar Milić dugogodišji je učesnik Likovne kolonije koja se održava u Orljanu, a  njegovo svaralaštvo krasi, kako kaže, preko hiljadu radova i to uglavnom ulja na platnu i po neki akvarel. – Motive za svoje slike nalazim u okruženju ili ih izvlačim iz sećanja, jer sam dugi niz godina radio kao trgovački putnik i imao prilike da obidjem mnoga znamenita mesta, koja su posle oživela i na mojim platnima, kaže autor ovih dela.

izlozba 1
Foto: Radio Koprijan

Iako je slikarstvom počeo da se bavi u zrelom dobu, uspeo je da nadoknadi, svakodnevnim posvećenim radom, godine tokom kojih je bio okupiran drugim aktivnostima, rekao je danas na otvaranju izložbe njegov prijatelj i  slikar Budimir Cvetković, šaljivo zaključivši pritom da nikad nije kasno da ostvarite svoje snove. – Tisin je prepoznatljiv po likovnoj ekspresiji pejzaža, koje stvara sa lakoćom, a svoju okenutost prirodi vezuje za upotrebu boja kao primarne komponente, što je svojevrsni  kvalitet u slikarstvu. Započevši kao umereni kolorista Tisin slika žustro, sa jakim kontrastima boja. Koristi ritmove koji potиskuju detalje na slici i postavljaju u prvi plan svetlo kolorisane površine, na kojima se  posebno ističe struktura prostornih odnosa, kroz uprošćenu likovnu i kolorističku formu, naglasio je Cvetković.

Izlozba 5
Foto: Radio Koprijan

Dodajmo i to da ljubitelji umetnosti dela Božidara Milića Tisina mogu pogledati do 06. februara u holu ovdašnje Javne biblioteke.

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *