Javnoj biblioteci Doljevac Vidovdansko odlikovanje koje dodeljuje predsednik RS

Javna biblioteka Doljevac dobitnik je jednog od najznačajnijih priznanja-Vidovdanskog odlikovanja, koje dodeljuje predsednik RS svake godine na ovaj značajan praznik na specijalnoj ceremoniji.

Javna biblioteka iz Doljevca zaslužna je za razvijanje kulture i kulturnog života građana opštine Dolјevac, što je, kako kažu u ovoj ustanovi, još jednom prepoznato i nagradjeno.

Ceremoniji dodele Vidovdanskih odlikovanja i svečanom prijemu povodom Vidovdana prisustvovaće, večeras od 18 časova u Palati Srbija, direktor Javne biblioteke Bogi Mitić sa saradnicima.

Vidovdanska odlikovanja dodeljuju se zaslužnim pojedincima i institucijama iz zemlje i inostranstva koji su svojim zalaganjem dali veliki doprinos u u sferama u kojima rade i deluju.

Kako prenosi Blic, između ostalih, odlikovanja će primiti i poznati holivudski glumac Rejf Fajns, čuveni tenor Andrea Bočeli, pevačica Mariza, glumac Mlioš Biković, selektori fudbalske i košarkaške reprezentacije Dragan Stojković Piksi i Svetislav Pešić, akademik Vasilije Krestić, reditelj Egon Savin, dečije pozorište u Subotici, gimnazija u Čačku…

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *