Palata “Srbija”: Karadjordjeva zvezda trećeg stepena Javnoj biblioteci u Doljevcu

Karadjordjevom zvezdom trećeg stepena, za izuzetan rad u oblasti kulturne delatnosti na teritoriji opštine Doljevac, na Vidovdanskoj svečanosti u Palati “Srbija”, a povodom ovog značajnog praznika i stupanja na dužnost predsednika RS u drugom mandatu, nagradjena je ovdašnja Javna biblioteka. Priznanje je direktoru Javne biblioteke Bogiju Mitiću uručio predsednik RS Aleksandar Vučić.

Vidovdanska odlikovanja se dodelјuju za izuzetne zasluge i dela od velikog značaja. Ustanovlјena su još 2009. godine donošenjem zakona o odlikovanjima Republike Srbije. Ove godine ukupno 32 odlikovanja dodelјeno je pojedincima i institucijama za posebne, odnosno izuzetne zasluge. Ordene su dobili akademici, reditelјi, glumci, sportski treneri, radnci u kulturi i drugi.

Dodelјeni su Orden Republike Srbije na lenti, Orden Karađorđeve zvezde prvog, drugog i trećeg stepena, kao i medalјe za zasluge i za hrabrost.

Među odlikovanima su i akademik Vasilije Krestić, zatim sportisti kao što su selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi, selektor košarkaške reprezentacije Svetislav Pešić, glumac Miloš Biković, bivši japanski premijer Šinzo Abe, britanski glumac Rejf Fajns, operski pevač Andrea Bočeli, zatim fado pevačica Mariza, ali i dvojica vatrogasaca koji su spasili trogodišnje dete iz šahta punog vode. Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena su pored Javne biblioteke u Doljevcu, dobili i Fudbalski klub Radnički iz Sremske Mitrovice, Dečje pozorište Subotica i britanski glumac Rejf Fajns.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *