JKP Doljevac radi na čišćenju saobraćajnica u opštini Doljevac

Sneg od jutros pada u većem delu zemlje, a na području istočne Srbije najavljena je kiša koja će se lediti pri tlu, pa je neophodan dodatni oprez u saobraćaju. RHMZ žutim alarmom upozorava na sneg na području zapadne, centralne i južne Srbije gde se najavljuje dalje povećanje visine snežnog pokrivača. U opštini Doljevac pale su, prvi put ove godine, snežne padavine, a direktor JKP Doljevac Dalibor Stamenković  dodaje da su službe za održavanje puteva od jutros izašle na teren i da čiste glavne putne pravce. Saobraćajnice su prohodne, dodaje on, i ističe da građani imaju malo strpljenja, jer će nakon glavnih putnih prava krenuti i sa čišćenjem snega po naseljima i manje prohodnim ulicama.

  • Naše ekipe za održavanje puteva u zimskim mesecima izašle su na teren oko 7 sati ni uveliko rade na raščišćavanju snežnih nanosa. Prema planu i programu zimskog održavanja puteva prvo mehanizacija izlazi na prioritetne putne pravce, odnosno deonica od Orljana do Brestovca i od Knežičke reke do Novog groblja- kaže Stamenković.

Ističe da traktor sa raonikom je očistio putni pravac ka Knežici, Ćurlini i Perutini, a trenutno se od snega čisti putni pravac Čečina-Rusna.

  • Zamolio bih građane da budu strpljivi i da će svi putevi do kraja dana biti očišćeni. Najviše poziva imamo od fizičkih lica koja traže da se očiste manje prohodne ulice po naseljima ili pak pred kapijama. Građani bi trebali i sami da se potrude i očiste ulaze u svoja dvorišta- kazao je Stamenković.

Inače, na snazi je nara narandžasti meteoalarm zbog snega i moguće ledene kiše, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je narandžasti alarm za područje istočne Srbije, Timočku krajinu i Banat, upozoravajući na kiša koja će se ponegde lediti na tlu.

Iz RHMZ žutim alarmom upozoravaju na sneg u području zapadne, centralne i južne Srbije gde se očekuje sneg i dalje povećanje visine snežnog pokrivača

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *