JKP Doljevac uklanja divlje deponije, nastavljaju se radovi na kanalizacionoj mreži u Malošištu

Javno komunalno preduzeće Doljevac svake godine u budžetu planira sredstva za uklanjanje divljih deponija. Kako kaže direktor ovog preduzeća Dalibor Stamenković planirana sredstva su velika i kada bi građani bili odgovorniji ovaj novac bi mogao da se iskoristi za bolje namene.

  • Svake godine naše ekipe vrše uklanjanje i čišćenje terena gde su nastale divlje deponije, moram da kažem da su neki građani jako neodgovorni i da smeće i građevinski otpad bacaju blizu naseljenih mesta ili reka i time ugrožavaju životnu sredinu-ističe Stamenković

Kako kaže, nakon završetka vanrednog stanja, opet su počeli čišćenje terena, a najveća divlja deponija ove godine je bila u Šarlincu odakle su i startovali radovi.

Radove će nastaviti početkom sledeće nedelje kada će, po već utvrđenom planu, ukloniti smeće u svim selima opštine Doljevac.

Stamenković dodaje da pored čišćenja divljih deponija uporedo se rade i uređuju atarski putevi, odnosno šumski putevi u mesnim zajednicama Malošište, Ćurlina, Knežica i Perutina.

Zbog neodgovornosti građana i njihove navike da smeće odlažu gde god stignu iz JKP Doljevac planiraju akciju u saradnji sa komunalnim inspektorom kako bi zaustavili ovu ružnu naviku. Stamenković dodaje da zbog takvih postupaka, ne samo zagađujemo životnu okolinu i  ugrožavamo reke, već zbog smeća koje se konstantno baca u manjim potocima i kanalima prilikom većih padavina ili topljenja snega dolazi i do izlivanja odnosno poplava.

Namera je, da uz strože kontrole i novčane kazne, građani počnu da brinu o svojoj okolini, ali će time i ovo preduzeće uštedeti novčana sredstva kojim bi obnovilo mehanizaciju i poboljšalo usluge.

Stamenković je apelovao na građane da sklope ugovor o iznošenju smeća, a ne da svake godine iznova prave nove divlje deponije.

On je dodao da se nastavljaju radovi u MZ Malošište na izgradnji kanalizacije i da su ovih dana dobili saglasnost o podbušivanju železničke pruge i povezivanju kanalizacione mreže. On je pozvao meštane ovog mesta da posete JKP Doljevac i sklope ugovor o priključku na kanalizacionu mrežu uz povoljnost plaćanja u više mesečnih rata.

M.J.

One thought on “JKP Doljevac uklanja divlje deponije, nastavljaju se radovi na kanalizacionoj mreži u Malošištu”

  1. Postovani,
    GODINAMA bacaju odredeni ljudi smece i prave SVOJU privatnu deponiju. GODINAMA molim nadlezne da zaustave tu radnju. To se dogada u selu SARLINAC. Dali ce doci taj dan kad cemo gledati zelenu travu koja nece biti pokrivena bregovima smeca. BRAVO JKP Doljevac.
    S postovanjem

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *