Počele prijave za testiranje prvaka

Zbog korona virusa upis prvaka ove godine drugačiji je nego prethodnih. Iako je ranijih godina upis počinjao svakog 1.maja, ove godine ovaj proces počinje 1.juna, . Termine je moguće zakazati lično u ovdašnjoj osnovnoj školi “Vuk Karadžić”. Ipak, od danas na portalu eUprava, roditelji mogu da elektronski, bez odlaska u školu, iskoriste uslugu eZakazivanje termina za upis i testiranje budućih đaka.Ta usluga trebalo bi da omogući roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve u vezi sa upisom i testiranjem dece.

Kako dodaju u resornom ministarstvu, imajući u vidu situaciju sa koronavirusom i kako bi se izbegle gužve po školama, ove godine će se upisivanje  đaka u prvi razred osnovne škole sprovoditi samo u zakazanom terminu.

Kako je ranije saopštilo Ministarstvo prosvete, usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje dostupna je od danas do 10. jula 2020. godine, a preko aplikacije eUpis moguće je izvršiti upis učenika u školu i povlačenje neophodnih dokumenata, iz matične knjige rođenih i evidencije prebivališta. Svi podaci biće pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem, pa roditelji, staratelji i zakonski zastupnici prilikom upisa deteta u školu, sem uverenja o lekarskom pregledu, ne donose nijedan drugi dokument.

Nakon upisa u školu, istog dana u zakazanom terminu psiholog, odnosno pedagog škole testiraće učenika.

U prvi razred u opštini Doljevac, prema rečima nadležnih, ove godine krenuće oko 140 djaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *