Još uvek čekamo analize ispravnosti vode za piće iz vodovoda

Iako je snabdevanje vodom na teritoriji opštine Doljevac iz vodosistema Brestovac-Bojnik-Doljevac regulisano, nakon havarije, još uvek nije potvrdjeno da je voda ispravna za piće i pripremu hrane.

Kako smo saznali u Institutu za javno zdravlje u Nišu, koji je nadležan za analiziranje ispravnosti vode iz vodovoda na teritoriji naše opštine, danas i u naredna dva dana, odnosno do četvrtka, uzimaće se uzorci vode za analizu ispravnosti.

Prvi, preliminarni rezultati očekuju se sutra, odnosno najmanje 24 časa od uzorkovanja, ali zvanična potvrda ispravnosti se može očekivati verovatno tek krajem ove nedelje.

Podsetimo, od početka prošle nedelje vodosnabdevanje je bilo u prekidu. Meštani Čečine vodu nisu imali nekoliko dana, u Doljevcu je do prekida došlo u četvrtak popodne, da bi voda stigla u petak popodne, ali se mogla koristiti samo kao tehnička. Obaveštenje o tome da voda nije za piće bilo je zalepljeno na vratima Predškolske ustanove i Srednje škole, dok je velika većina stanovnika Doljevca i okolnih sela za neispravnost vode čula tek nakon naše objave. Radio Koprijan je do informacije došao neformalnim kanalima, da bi nam ona kasnije bila i zvanično potvrdjena.

Zato ovim putem podsećamo JP za vodosnabdevanje iz Bojnika da lokalni mediji i mediji uopšte služe upravo za obaveštavanje stanovništva kada se radi o ovakvim i sličnim situacijama.

Takodje, neverovatno je da u vreme savremenih načina komunikacije ovo preduzeće, kako smo istražili, nema ni svoj sajt, pa ni profil, stranicu ili nalog na društvenim mrežama putem kojih bi mogli da informišu stanovništvo o pitanjima od značaja iz svog domena, tako da velika većina korisnika njihovih usluga nema pravovremene i pouzdane informacije o ispravnosti vode koju svakodnevno koriste.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *