Sutra biće održane 13.Južnomoravske riblje čarolije u Klisuri

Južnomoravske riblje čarolije, nadaleko poznata kulturno-zabavno-sportska manifestacija ipak će biti održana, posle nekoliko odlaganja, uzrokovanih nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to u subotu 05.septembra na obali Južne Morave, nadomak Klisure. Ovo okupljanje gurmana, ali i ljubitelja prirode, ribolovaca i sporta 13. je po redu.

I ovoga puta u najpoznatijem nadmetanju, u pripremanju riblje čorbe, učestvovaće oko 15 ekipa, a pobednike očekuju pehari, medalje, zahvalnice i naravno kotlići. Inače, planirano je da priprema jela traje od 13 do 16 časova, nakon čega će žiri, čiji će predsednik biti Zoran Mirašinović, odlučiti o pobedniku, kao i o drugom i trećem mestu.

Biće organizovana i sportska nadmetanja, kao i bogat kulturno-zabavni program.

Takmičenje u pecanju planirano je za prepodnevne sate, od 10 do 12 časova. Nadmetanje u šahu je od 10 do 15 časova, a u pikadu za žene od 12 do 14 časova.

Od 17 časova počinje onaj zabavni deo celog dešavanja, s tim, što kako ističe direktor Javne biblioteke Bogi Mitić, ove godine neće biti folklornih društava zbog epidemiološke situacije, ali će biti mnogo solista iz našeg kraja i to Jovica Zdravković Šuca i Miroslav Stojković Ćosa iz Doljevca, Dragan Stojanović Žabac iz Belotinca i Andjela Nedeljković iz Kisure, uz orkestar Gorana Ilića iz Merošine.

Mitić napominje da će za sve posetioce obezbediti i maske i da će organizator sve vreme apelovati na držanje fizičke distance.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *