Klizište u Malošištu se ne smiruje, porodice dobile obaveštenja o iseljenju!

IMG-90363d3265096fddc7c332ac2e7e8d83-VStručne ekipe iz ovlašćene firme koju je angažovala opština Doljevac na proceni bezbednosti kuća koje su ugrožene klizištem u Malošištu uručile su obaveštenja  vlasnicima ugroženih kuća o iseljenju, zbog nebezbednosti  i nemogućnosti sanacije objekata.

Kako nam je reko Bratislav Jovanović, pomoć predsenika opštine Doljevac , ugrožene su četiri kuće i vlasnicima je danas rečeno da potraže privatni smeštaj.

Inače, doljevački Crveni krst je ugroženim porodicama ponudio kolektivni smeštaj koji su oni odbili.

Jovanović je dodao da će lokalna samouprava pronaći rešenje da ovim porodicama pomogne.

  • Juče je došlo do novog pomeranja zemljišta, ispred šeste kuće pojavila se je nova, veća, pukotina u zemlji. Stručne ekipe koje smo angažovali postaviće uređaje koji će evidentirati pomeranje zemljišta, kako bi se utvrdilo šta je uzrok klizišta, ali će ta procedura trajati bar tri, četiri meseca, po nekim njihovim procenama, rekao je za radio Koprijan Bratislav Jovanović.

Kako dodaje trenutno se ne zna uzrok pojave klizišta, niti šta će se dalje dešavati.

Ova nova veća pukotina unela je nemir kod već uplašenih meštana ovog mesta. Tome je verovatano doprilnela i slaba kiša koja je padala tokom jučerašnjeg dana. Građani Malošišta  do sada se nikada nisu suočavali sa ovim problemom, a sada su primorani da napuste kuće u koje su više od 50 godina ulagali.

Kako smo nezvanično saznali, izveštaji govore da temelji ugroženih kuća, bukvalno, lebde u vazduhu zbog podzemnih voda koje su ih ugrozile. Peta kuća koja je pogođena klizištem, prema procenama, za sada je bezbedna za stanovanje.

M.Jovanovć/D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *