Održana sednica SO Doljevac

Odbornici SO Doljevac su na današnjoj sednici, pored ostalo,g usvojili prvi rebalans budžeta za 2018 godinu.

No, pre tog usvajanja usledila je  rasprava zbog zapisnika sa prošle sednice, za koji je Nenad Stoiljković odbornik Dveri rekao da je površan i bez svih podataka o raspravi. , Amandamni ovog odborika  nisu prihvaćeni od strane stručne službe, zbog toga što, kako je rekao predsednik SO Doljevac Dejan Smiljković, nisu bili potpisani elektronskim potpisom ili skeniranim potpisom, kako je predviđeno Poslovnikom o radu SO Doljevac.

Na sve ovo reagovao je i Dragoslav Stanković ispred SPS-a , koji je konstatovao da je cela priča u stvari nepoštovanje opozicije. Stoiljković i Stanković su imali i primedbe na sekretara Skupštine Slađanu Jovanović, rekavši da pošto je inspektor za školstvo i obrazovanje,  ne može biti i sekretar Skupštine. Zbog svega ovoga, pomenuti odbornici su nešto kasnije i napustili sednicu SO Doljevac.

Inače, obrazlažući rebalans budžeta Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije je rekao da će predlog sigurno pretrpeti izmene, zbog pre svega trenutne situacije i poplava koje su zadesile naš kraj.  „Ovaj rebalans je uradjen zbog infrastrukturnih i kapitalnih projekata koji će se realizovati tokom ove godine“ – rekao je Pešić.

Primedbe na rebalans je imala opozicija, a pre svega odbornik Goran Stojković , koji je zatražio da se predvide veća sredstva za saniranje rečnih korita i kanala kako ne bi dolazilo do poplava i ugrožavanja imovine građana.. Odgovarajući na temu odbrane od poplava predsednik SO Doljevac Dejan Smiljković je istakao da je lokalna samouprava u proteklom periodu dosta toga uradila na rešavanju tog problema, ali da jednostavno neke projekte je nemoguće da sami realizuju

Goran Jocić odbornik SRS-a je, diskutujući o ovoj temi, rekao da za začepljenost kanala odgovornost snose i  građani, jer su svojim neodgovornim ponašanjem, odnosno bacanjem smeća u odvodne kanale, njih i zapušili.

Ipak, posle kratke rasprave, velikom većinom glasova, usvojen je rebalans budžeta.

Odbornici su danas usvojili i odluku o visini naknade za održavanje stambenih zgrada u Doljevcu, pa će tako stanari mesečno, za te namene, plaćati  po 220 dinara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *