Kolektivna užina za djake OŠ u Doljevcu

Projektna nastava u OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu nastavljena je danas pripremanjem kolektivne užine za sve djake i profesore doljevačke škole. Na meniju je bio kačamak, tradicionalno srpsko jelo.

Prema rečima prof. Vlaste Cenića koji je idejni tvorac aktivnosti ovogodišnje projektne nastave, a koja nosi naziv „Nasmešite se kad kažete dete“ i posvećena je Dobrici Eriću, čuvaru srpske tradicije, djaci su bili oduševljeni ovom hranom, koju je nažalost savremeni način života bacio u zaborav, a neki od učenika su, po sopstvenom priznanju, kako je dodao, ovo jelo probali prvi put.

U pripremi užine za sve djake od prvog do osmog razreda učestvovali su i učenici koji su obezbedili kukuruzno brašno i nastavnici koji su doneli sir, a ovaj specijalitet pripremao je kuvar doljevačkog Crvenog krsta Nebojša Mitrović.

Inače, ovo je već drugi mesec kako u ovdašnjoj obrazovnoj ustanovi traje projektna nastava, koju je obeležilo niz zanimljivih i neobičnih aktivnosti, a koje će biti nastavljene već sutra postavljanjem karte Erićevog zavičaja i maketa njegovih pejzaža.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *