Sve spremno za današnje osvećenje zvona u crkvi u Rusni, nadleženi pozivaju vernike

Vladika niški Arsenije osveštaće danas crkveno zvono u novoizgradjenoj crkvi Sv. Nikole u Rusni. Ovaj svečani čin najavljen je za 13. časova.  Crkveno zvono je dar porodice Ljubić iz Pukovca.

Povodom današnjeg osveštanja crkvenog zvona predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić pozvao je sve stanovnike naše opštine da prisustvuju tom svečanom činu.

U sredu 22.maja će, na dan Prenosa moštiju Sv.oca Nikolaja, kada se u ovom doljevačkom selu slave litije, ispred crkve biti presečen kolač. Meštani će se kod novoizgradjene svetinje sutra okupiti u 14 časova.

Inače, izgradnja crkve napreduje planiranom dinamikom, zahvaljujući lokalnoj samoupravi i velikom broju donatora. Mnoga preduzeća i stanovnici ovog kraja darovali su značajna sredstva, te je dugogodišnja inicijativa  o izgradnji crkve u Rusni sada i realizovana. Opština Doljevac izdvojila je 1,5 miliona dinara, a pored porodice predsednika opštine, koji su izdvojili značajna sredstva, javio se veliki broj drugih vernika koji su želeli da daju svoj doprinos u izgradnji, bilo da je u pitanju novčana donacija, potreban inventar ili gradjevinski materijal.  Svoj doprinos dali su i preduzeća  Tončev gradnja, Toplica gradnja, Sale Pukovac, Teming, Pakos, Trace, Čutura, kao i pojedinci Dragan Pavlović, dr Žaklina Stanković, Milan Stevanović, Jelena Ilić, Marina Dimitrijević, a jedna ikona, kao dar, stigla je čak iz Grčke.

Imena svih darodavaca detaljno će se znati ovih dana.

J.K.

 

Foto: M.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *