Konkurs „50:40:10“ za nabavku novih traktora i opreme za stočare

Ministarstvo polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za agrarna plaćanja raspisalo je Drugi javni poziv za podnošenje prijava za utvrđivanje prava na korišćenje bespovratnih sredstava u okviru Projekta za konkurentnu polјoprivredu Srbije u 2022. godini.

Rok za podnošenje prijava je od 24. januara do 23. februara 2022. godine.

Predmet Drugog javnog poziva su investicije i prihvatlјivi troškovi koji se odnose na unapređenje konkurentnosti primarne stočarske proizvodnje i to u oblastima proizvodnje mleka, proizvodnje mesa, pčelarstva i akvakulture. Detalјnija specifikacija prihvatlјivih troškova za koje se odobravaju podsticaji iz člana data je u Prilogu 1 Javnog poziva „Specifikacija prihvatlјivih troškova, koji se odnose na projekte vezane za primarnu polјoprivrednu proizvodnju u oblasti stočarstva“ na sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Za sprovođenje Drugog javnog poziva u 2022. godini, opredelјena su sredstva u iznosu od 360.000.000,00 dinara. Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosi u dinarskoj protivrednosti od 20.000 do 50.000 eura, tj. minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10.000 – 25.000 eura.

„Projekat konkurentne polјoprivrede u Srbiji“ je zajednička inicijativa Ministarstva polјoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Svetske banke koji uvode nov model finansiranja kako bi se osnažili mikro, mali i srednji polјoprivredni proizvođači i preduzeća, a unapredila polјoprivredna proizvodnja i konkurentnost. Projekat pruža mogućnost korisnicima dobijanja bespovratnih sredstva u iznosu od 50% od ukupne vrednosti investicije, sa pripadajućim porezima, 40% kreditnog finansiranja u saradnji sa poslovnim bankama,  uz svega 10% sopstvenog učešća.

One thought on “Konkurs „50:40:10“ za nabavku novih traktora i opreme za stočare”

  1. Hocu da kupim traktorsku prikolicu
    Imam prijavljeno gazdinstvo i 34 godine.
    Molim vas uputiteme sta da radim.Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *