Kreativni doljevački profesori i ove godine gosti beogradskog Filološkog fakulteta

Učesnici 61. Republičkog zimskog seminara na Filološkom fakultetu u Beogradu biće tradicionalno i profesori OŠ „Vuk Karadžić“ iz Doljevca. Oni će biti organizatori književne večeri prosvetnih radnika koji pišu za decu, a koje se održava u okviru  ovog seminara.

Književno veče pod nazivom „Medju javom i med snom“ po poznatoj pesmi našeg proslavljenog pesnika Laze Kostića, biće održano u petak 07.februara od 18.časova u slušaonici broj 33, a javu i san, prošlost i sadašnjost, svojom kreativnošću povezaće profesori Desa Randjelović u ulozi Mire Alečković, Tanja Stojanović u ulozi Desanke Maksimović, Dejan Mitrović, kao Dositej Obradović, a zanimljive uloge poverene su i Danijeli Stojanović, Suzani Perić, Jeleni Stojković, Miroslavu Stojkoviću. Gost iz čitanke biće niška književnica Violeta Jović,a najavljen je i gost iznenadjenja.

Voditelj programa je Vlasta Cenić, a profesor Cenić će u okviru ovogodišnjeg Republičkog seminara, takodje u petak, od 12.30 časova održati i stručno predavanje na temu “Nastavnici stvaraoci”.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *