Lančani sudar kod Doljevca, autobus sleteo kod Rusne

 

dolj-slika-2
Slika sa doljevačkih ulica

“Ekipe zimske službe JKP Doljevac su danononoćno na terenu , ali su nemoćne u borbi sa vetrom “, izjavio je Miki Cvetković  šef službe u ovom preduzeću.

Prema njegovim rečima, jutros je sleteo autobus na relaciji Rusna-Čečina , a smetovi visine preko dva metra ugrozili  su saobraćaj kod industrijske zone  na Doljevačkoj petlji.U akciji na toj deonici  zaglavio se čak i kamion  JKP Doljevac , koji je čistio sneg, ali su radnici  uz velike napore uspeli da isti oslobode. Cvetković  je pozvao vozače da ne kreću na put saobraćajnicama na kojima ima smetova dok vetar ne stane. Desetak vozila učestvovalo je jutros oko 8 časova u lančanom sudaru na autoputu Leskovac – Beograd kod isključenja Niš – jug, a u isto vreme se dogodio i lančani sudar kod Doljevačke petlje na auto putu Beograd- Skoplje. U lančanom sudaru kod Doljevačke petlje ima i povređenih. U niškoj Hitnoj pomoći potvrđeno je da ima povređenih ali da su njihove ekipe na terenu te da još ne mogu da daju informaciju o njihovom broju i stepenu povreda. Zbog loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju na auto-putu Beograd-Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smera. Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca.

Drama kod Doljevca

Desetak vozila učestvovalo je jutros oko 8 časova u lančanom sudaru na autoputu Leskovac – Beograd kod isključenja Niš – jug, a u isto vreme se dogodio i lančani sudar kod Doljevačke petlje na auto putu Beograd- Skoplje. U lančanom sudaru kod Doljevačke petlje ima i povređenih.

dolj-slika-3
Slika sa doljevačkih ulica

 

KOLAPS KOD NIŠA

Zbog loših vremenskih uslova, slabe vidljivosti i neadekvatne zimske opreme pojedinih učesnika u saobraćaju na auto-putu Beograd-Niš, kod petlje Trupale, obustavljen je saobraćaj u oba smera. Deo saobraćaja se preusmerava starim putem preko Aleksinca. Na izlazu iz grada kod kazneno-popravnog doma dogodio se lančani sudar, javlja dopisnik RTS-a. Povređeno je 17 osoba, među kojima šestoro dece. Sneg i vetar prave probleme vozačima. Sneg i smetovi koji na pojedinim lokalnim putevima dostižu visinu do dva metra, uslovili su da u niškom kraju jutros bude skraćen veliki broj prigradskih autobuskih linija.

Po poslednjim informacijama desio se i treći lančani sudar kod niškog KP zavoda u kome je povređeno je 17 osoba , među kojima i šestoro dece.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *