Maksim sutra putuje na lečenje, novac i dalje potreban, Danijel iz Amerike i ovog puta poslao pomoć

Maksim Milenković iz Belotinca koji boluje od teške genetske bolesti, kao jedino  dete u Srbiji, možda jedino i u Evropi, a jedno od oko samo 25 u svetu sa ovom dijagnozom, sutra putuje u Španiju na dalje lečenje.

Roditelji su zato nedavno uputili apel, jer im je hitno potreban novac za nastavak lečenja u Barseloni u bolnici „Sant Joan de deu“. Iako  još uvek nemaju celokupan iznos, sutra kreću na put, jer su termini za preglede već zakazani, ali se i dalje, kao i do sada, uzdaju u pomoć dobrih ljudi.

Apel za pomoć malom Maksimu video je i Danijel Stojanović, rodom iz Čečine, kamiondžija u Americi, koji je više puta pomagao i slao novac u humanitarne svrhe.

Danijel Stojanović

Kako Danijel kaže imao je samo dva dana da prikupi novac, ali zahvaljujući drugovima sakupio je i poslao 350 dolara za nastavak lečenja dečaka iz Belotinca.

  • Ranije sam u akciji prikupljanja novca za lečenje dece iz Srbije imao donacije od 2 do 3 hiljade dolara, ali sada zbog nekih administrativnih problema u vreme korone nisam uspeo da za kratko vreme sakupim više- dodaje Danijel.
Bojan Milenković sa donacijom Danijela Stojanovića

Novac je poslat na naš račun, a mi smo donaciju u ime kamiondžije velikog srca uručili Maksimovom ocu, Bojanu Milenkoviću.

Bojan se zahvalio Danijelu i njegovim prijateljima što, iako su daleko, nisu zaboravili svoju zemlju i što od teško zarađenog novca ipak odvajaju i šalju onima kojima je najpotrebniji, ovog puta njihovom sinu Maksimu. Kako dodaje, novac je i dalje potreban, jer lečenje košta oko 7 hiljada evra, i nada se da će još neko videti apel i uplatom pomoći.

Maksim se sa roditeljima pre mesec dana vratio iz Barselone, gde su lekari roditeljima ulili nadu da mu mogu pomoći. Novi termin je zakazan za 16.mart, te je u veoma kratkom roku bilo potrebno sakupiti 7 000 evra.

Takođe, Maksimovi roditelji su se zahvalili i svim ostalim ljudima koji su im do sada pomagali, kao i direktoru Domu zdravlja Niš Miloradu Jerkanu koji im je omogućio besplatno PCR testiranje. Kako kažu, direktor Jerkan je imao razumevanja i kontaktirao je nadležne službe Ministarstva zdravlja koje su istog momenta odobrile da se testiranje ne naplati.

Svi oni koji su u mogućnosti da pomognu, novac mogu uplatiti na sledeći način:

Upišimo 778 i pošaljimo SMS na 3030

Upišimo human778 i pošaljimo SMS na 455

160-6000000042981-19

160600000004300447
IBAN: RS35160600000004300447
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

E-doniraj

PayPal

IPS QR kod

Maksim Milenković - IPS QR kod
*Pristupite preko vaše e-banking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, ali to možete naknadno korigovati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *