Medjarac : Ne povlačim se iz politike, kandidovaću se na vanrednim izborima!

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić juče je na sednici SO pred prisutnim odbornicima podneo ostavku na funkciju koju je obavljao dugi niz godina.

Kako je rekao, neposredno nakon obraćanja odbornicima, kao razlog za ovu iznenadnu odluku naveo je želju, da nakon učestalih kritika pojedinih opozicionih predstavnika,  proveri podršku koju ima u narodu na teritoriji opštine Doljevac. Inače ukoliko parlament u Doljevcu ne raspravlja ili ne usvoji ostavku predsednika u roku od 30 dana, Vlada Srbije će uvesti privremene mere, a zatim i raspisati vanredne izbore.

  • Vest o mojoj ostavci je odjeknula u javnosti, ali mnogi su je pogrešno protumačili. Ja se ne povlačim iz politike, već želim da na novim izborima proverim podršku građana. Ja ću kao nosilac liste učestvovati na vanrednim izborima – rekao je Ljubić u izjavi za radio Koprijan.

Odbornik Dveri , Nenad Stoiljković se povodom tvrdnje predsednika opštine Ljubića da zbog njega podnosi ostavku oglasio saopštenjem u kome je između ostalog rekao:

Koja je korist od prevremenih izbora za Doljevac? Skloniti jednog neposlušnog opozicionog odbornika? Hajde da se ne lažemo, nismo mala deca. Sem produženja vlasti aktuelnom predsedniku, druge nema. Umesto para za rešavanje brojnih komunalnih (problema vodovodne mreže koja u 21. veku ne postoji u doljevačkoj opštini, kanalizaciomih mreža, itd…), koje sam stalno potencirao, novac će otići na izbore. Iz jedne bede idemo u još veću bedu – saopštava Stojiljković.

Opština Doljevac je siromašna Opština. Ako drugi nemaju savesti, ja je imam, dodao je Nenad Stoiljković.

Iako se još uvek ne zna kada će biti vanrednih izbora, koji su nakon ove političke krize neminovni, radio Koprijan nezvanično saznaje da će se to najverovatnije desiti sredinom decembra.

M.Jovanovic/D.Dinić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *