Međunarodna akcija pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju do 22. septembra

Od danas pa do 22.septembra pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, na teritoriji Republike Srbije sprovešće međunarodnu akciju pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju.

Akcija se sprovodi u 30 evropskih zemalјa koje su članice organizacije ROUDPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope) i biće usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Pored toga, posebna pažnja biće usmerena na otkrivanje prekršaja pešaka koji upotreblјavaju mobilni telefon i slušalice prilikom prelaska kolovoza.

Uporedo sa ovom akcijom biće sproveden i preventivni projekat ROUDPOL DANI BEZBEDNOSTI čiji je cilј da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope. U tu svrhu postavlјena je internet prezentacija https://www.roadpolsafetydays.eu/ putem koje se građani mogu upoznati sa cilјevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da je u poslednjih nedelјu dana u saobraćajnim nezgodama u Republici Srbiji poginulo 18 učesnika u saobraćaju, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina.

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju, a pogotovo na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje bezbednosti i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *