Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na času fizičkog sa doljevačkim osnovcima

Ministri i rukovodstvo opštine sa decom OŠ “Vuk Karadžić” (Foto: J.Kozomara)

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i potpredsednica Vlade i ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović,  posetili su danas Doljevac. Ministri su obišli doljevačku osnovnu školu “Vuk Karadžić”  i rekonstruisano igralište škole u koje je Ministarstvo sporta uložilo dva miliona dinara. Nakon toga, u zgradi opštine održan je sastanak sa lokalnim rukovodstvom.

Ministar Udovičić i direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak (Foto: J.Kozomara)

Ministar Udovičić istakao je u izjavi radio Koprijanu da je opština Doljevac primer dobre prakse i kontinuirane brige o deci i mladima.- Pozitivne primere treba isticati kako bi se drugi ugledali na njih. Opština Doljevac je jako uspešna u omladinskom sektoru, koji je jedan od njenih prioriteta, s obzirom na to da svoje aktivnosti za decu i mlade sprovodi kontinuirano kroz Kancelariju za mlade i jedna je od retkih opština u Srbiji koja ima koordinatora za mlade i Lokalni akcioni plan. Odlično je to što se pri rekonstrukciji igrališta škole brinulo o bezbednosti dece, s obzirom na to da je igralište osvetljeno i ogradjeno. Takodje, najavio bih da ćemo već sledeće nedelje obezbediti i sve što je potrebno od rekvizita za opremanje fiskulturne sale, poput tabli, bezbednih golova, obruča i još 40 lopti, pored ovih šezdeset koje smo danas doneli. Cilj nam je da sva deca u Srbiji, bez obzira na to gde žive i školuju se, imaju jednake uslove za odrastanje. Takodje, nastojimo da decu privučemo sportu i da na taj način preventivno delujemo,  ali i da motivišemo profesore fizičkog vaspitanja da se maksimalno posvete svom pozivu, kao i da akcenat stavimo na razvoj ženskog sporta, kome je ministarka Mihajlović, koje je danas ovde sa nama, posvetila veliku pažnju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, direktor škole u Doljevcu Goran Ilić, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović, predsednik Privremenog organa opštine Doljevac Goran Ljubić i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski (Foto: J.Kozomara)

Predsednik Privremenog organa opštine Doljevac Goran Ljubić rekao je, prilikom posete ministara, da se opština Doljevac svojski trudi da brigu o deci i mladima stavi na listu prioriteta. – Mi smo opština koja se žestoko bori za svoju decu i mlade, što ćemo nastaviti i dalje da radimo. Cilj nam je da se naša deca školuju i odrastaju u savremenim uslovima, te ćemo i u budućnosti nastaviti da unapredjujemo i školstvo i sportsku infrastrukturu.

Tekst i foto: J.Kozomara

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *