Doljevac: Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najavila nove infrastrukturne projekte

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, sa saradnicima danas su  održali sastanak sa rukovodstvom opštine Doljevac na kome se govorilo o svim aktuelnim pitanjima vezanim za ovaj kraj.

Nakon sastanka koji je bio zatvoren za javnost potpredsednica Vlade  istakla je u izjavi medijima da je saslušala sve zahteve rukovodstva opštine Doljevac i da će Vlada maksimalno pomoći u njihovoj realizaciji.-Namera nam je da stvorimo ambijent koji će omogućiti da ovdašnja deca odrastaju i obrazuju se u savremenim uslovima i ostanu da žive ovde. To znači da moramo nastaviti sa otvaranjem novih radnim mesta, što je naš prioritetni zadatak za celu zemlji, pa i za ovaj kraj. Takodje, na današnjem sastanku smo razgovarali kako da dodatno unapredimo ovdašnju infrastrukturu, te mi je drago što mogu da kažem da pored rekonstrukcije starog auto-puta koji je u toku, za šta  smo izdvojili 6 miliona dinara, planiramo i rekonstrukciju mnogih pružnih deonica u Srbiji, a čak dve pruge prolaze kroz ovaj kraj, što znači da je opština Doljevac na izuzetno povoljnom geostrateškom mestu. To je još jedna od prednosti za  njen razvoj, tim pre što će u blizini  prolaziti i auto-put Niš-Merdare-Priština. Cilj Ministarstva infrastrukture je da  srpski putevi i pruge budu na zavidnom nivou i da omogućimo, kada je o železnici reč, brzinu voza od 120 kilometara na čas. Stanična zgrada na železničkoj stanici u Doljevcu takodje će biti rekonstruisana.  Inače, ove godine blizu 100 miliona dinara izdvojeno je  za rekonstrukciju puteva u doljevačkoj opštini. Napomenula bih i da opština Doljevac u odnosu na mnoge druge opštine u Srbiji  mnogo brže izdaje gradjevinske dozvole, pa je u administrativnom smislu organizovana  bolje od većine drugih lokalnih samouprava, što se postiže isključivo timskim radom, rekla je novinarima ministarka Mihajlović.

Ministar omladine i sporta vanja Udovičić takodje je, ističe, spreman da  pružu svu neophodnu podršku iz svog resora. –Lako je raditi sa onima koji su uspešni, kao što je to slučaj ovde, a na današnjem sastanku smo precizirali kojim sportskim infrastrukturnim projektima u opštini Doljevac će u narednom periodu biti posvećena velika pažnja. Za početak  fiskulturna sala u Doljevcu dobiće novu opremu, istakao je tom prilikom  ministar  Udovičić.

Predsednik Privremenog organa opštine Doljevac Goran Ljubić rekao je na kraju današnjeg sastanka da su razgovori bili konstruktivni i da su ministri iskazali spremnost da pruže podršku daljem razvoju ovog kraja. –Od infrastrukturnih projekata u prvi plan bih stavio rekonstrukciju starog auto-puta, koju finansira Ministarstvo infrastrukture, kojim će dve industrijske zone u Doljevcu i Nišu biti povezane, što je od izuzetnog značaja za ekonomski razvoj ovog kraja, kao i za rasterećenje i bezbednost ostalih puteva u opštini, s obzirom na to da kamioni neće više saobraćati kroz naselja. Dogovarali smo i rekonstrukciju pojedinih pružnih trasa u budućem periodu, tako da sam jako zadovoljan današnjim sastankom, istakao je Ljubić.

Sastanku su prisustvovali i direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, direktor Infrastruktura železnica, kao i načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski.

Tekst i foto:J.Kozomara

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *