„Mladenčići“ za učenike prvog razreda škole u Malošištu- Dar učenice Lane i njene majke Marine

Učenici prvog razreda osnovne škole u Malošištu danas su imali poseban povod za radovanje i slavlje, jer im je majka učenice Lane Cvetanović, Marina, priredila iznenađenje – zdrav doručak “Mladenčići”. Ovaj gest ljubaznosti nije samo običan poklon, već je i prava poslastica kojom se poštuje tradicija i pravila zdrave ishrane.

Kako kaže učiteljica I-9 odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojeno odeljenje u Malošištu Danijela Mitrović ovo je  iznenađenje za sve prvake jer Marina, pored toga što je majka četvoro dece, izdvojila je svoje slobodno vreme kako bi za svakog učenika umesila tradicionalni kolačić „Mladenčič“.

  • Nas je obradovala Lanina majka, umesila je „Mladenčiće“ za sve učenike mog odeljenja i iste namazala medom, jer se njena porodica se bavi pčelarstvom. U skladu sa srpskom pravoslavnom tradicijom, praznik Mladenci je dan kada se mladi parovi venčavaju, što simbolizuje početak zajedničkog života. Ona je ovaj praznik iskoristila kako bi pokazala podršku zajednici i deci, darujući im zdrav doručak- kaže Danijela.Učenica Lana sa korpom punom "Mladenčića" za  drugare

Kako dodaje učiteljica Danijela, svakodnevno na časovima govorimo o važnosti  pravilne ishrane i ovaj gest je još jedan podstrek za decu da usvoje zdrave navike od najranijeg uzrasta.

Ovo je i doprinos koji naglašava važnost tradicije, ali istovremeno promoviše i moderne vrednosti zdravog načina života.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *