Napadnut sveštenik u Kočanu

Lokalni sveštenik u Kočanu, juče popodne, saznajemo u ovom selu, napadnut je u crkvenom dvorištu. Napao ga je, kako kažu očevici ovog nemilog dogadjaja, jedan od meštana. O dogadjaju je obaveštena i policija, koja je intervenisala i privela osumnjičenog.

Meštanin je, kažu očevici, najpre stajao ispred lokalne prodavnice, koja se nalazi baš preko puta crkve. Potom je, kako nam kažu pojedini stanovnici ovog kraja sa kojima smo razgovarali, videvši paroha kako izlazi iz parohijskog doma i ulazi u automobil, najpre verbalno napao sveštenika, potom utrčao u crkveno dvorište, onda udario automobil u kojem se lokalni paroh nalazio sa suprugom i na auto bacio flašu. Verbalni nasrtaji na sveštenika su se nastavili i nakon što se paroh izvezao iz crkvenog dovorišta i parkirao auto pored puta. Parohov automobil je tom prilikom i oštećen. Na automobilu je polomljena  šoferšajbna i ulubljen je na nekoliko mesta, a kako saznajemo osoba koja je osumnjičena za ovaj dogadjaj polomila je i nadzornu kameru na prodavnici.

Incident su zabeležile i nadzorne kamere, a na jednom od snimaka se čak i čuju psovke upućene svešteniku i vidi udaranje pesnicom po staklu automobila.

Kako nezvanično saznajemo u Kočanu meštanin koji je napao sveštenika nije član Srpske pravoslavne crkve.

O dogadjaju je obaveštena policija, koja je brzo stigla na mesto dogadjaja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *