Niš ekspres iznenada skratio vreme važenja mesečnih kartica, neki djaci se jutros vraćali kući

Djake iz opštine Doljevac i njihove roditelje neprijatno je od jutros iznenadila informacija da  mesečna karta prevoznika Niš ekspres, kupljena za jedan mesec, sa važenjem do 5. narednog meseca, sada odjednom važi samo do trećeg. Tu informaciju potvrdilo nam je više roditelja, ali i djaka koji su jutros ili morali da plate dnevne karte do Niša ili da sidju iz autobusa ukoliko nisu imali para za taj iznenadni trošak. Kako nam je rekao jedan od djaka koji se jutros vratio kući, nekoliko njih bilo je primorano da napusti autobus jer im mesečne karte nisu očitane, a nisu imali para za dnevnu kartu do Niša, pa su ih kasnije roditelji vozili do škole i nazad. U školu se inače ide još sutra.

Zašto je sve ispalo kako je ispalo, zašto javnost o tome nije bila obaveštena i zašto je uopšte došlo do ove promene, u Niš ekspresu nismo uspeli da saznamo, jer se na naše uporne pozive na nekoliko brojeva telefona ovog prevoznika niko nije javljao. Na sajtu ovog prevoznika nema nikakve informacije o tome, kao ni na njihovoj fb stranici.

Neki od roditelja koji su jutros imali “sreće” da nadju sagovornike putem telefona za informacije, kako su nam rekli, dobili su informaciju da “nema informacije” o razlozima ove iznenadne promene vremena važenja mesečne karte, a koja je stupila na snagu “pre nekoliko dana”.

Sumnje pojedinih roditelja koji kažu za naš radio da je ova odluka verovatno uslovljena iznenadnim prekidom nastave što je ovog prevoznika ostavilo bez jednog meseca kupovine djačkih karata, pa sada to pokušavaju koliko-toliko da nadoknade skraćivanjem trajanja mesečne kartice, samim tim ostaju.

Takodje, ne zna se ni šta će biti sa onim mesečnim karticama koje su već kupljene za period od 1. do 20. juna do kada je trebalo da traje školska godina, s obzirom na to da su neki roditelji na kraju prošlog meseca kupili djačke karte za mesec jun, a onda dan kasnije saznali odluku Vlade da će školska godina biti skraćena. Kako rezignirani roditelji kažu za naš radio ne nadaju se da će biti neke refundacije troškova jer, ističu, ni do sada nisu nailazili na razumevanje kod ovog prevoznika. I to je još jedno od pitanja na koje i pored velike upornosti nismo dobili odgovor.

Inače, na sajtu Niš ekspresa nema ni jedne informacije na ova dva pitanja. Jedino se može pročitati da je prodaja mesečnih karata za jun 2023.god. počela u četvrtak 25.05.2023.godine i da je cena đačke mesečne karte za ovaj mesec umanjenja 20 odsto, ali da je period njenog važenja do 20.juna, do kada je trebalo da traje školska godina.

Podsetimo, djaci sa naše teritorije nemaju drugi izbor kada je prevoz do škole u pitanju, sem u sopstvenoj režiji, tim pre jer se već nekoliko godina rekonstruiše pruga u ovom delu zemlje, pa ni voz, koji je bio kud i kamo jeftiniji, više nije opcija.

Samim tim odluka Vlade da se školska godina navrat-nanos prekine otvorila je mnoga pitanja na koja javnost nema odgovor. Još je tragičnije što se sve, kao po običaju, preliva preko ledja roditelja koji su na ionako otanjene kućne budžete sada uludo bacili novac na skupu mesečnu djačku kartu za mesec jun koja njihovoj deci neće biti potrebna, sem ukoliko ne idu da popravljaju ocene, a takvih je kako smo saznali iz razgovora sa mnogima od njih, jako malo, jer su u datoj situaciji svi profesori manje-više već zaključili ocene.

 

One thought on “Niš ekspres iznenada skratio vreme važenja mesečnih kartica, neki djaci se jutros vraćali kući”

  1. Mamu vam jebem lopovsku em 10670 placam karticu em nas i zajebava te a plus ni autobusi nema jutros iz Gadzinog Hana ste poslali kombic koji nam sve istrese creva od skakanje. Vucicu reaguj

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *