Školska godina se završava sutra- Učenici ocene mogu da poprave do 20.juna

Nastavnici i učitelji OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac već su, većinom, utvrdili predloge zaključnih ocena, a razredne starešine su putem viber grupa obavestile roditelje. Međutim, učenici koji nisu zadovoljni predlogom zaključne ocene imaće priliku da je poprave do 20. juna iako se školska godina zvanično završava sutra, 6. juna, a sve u dogovoru sa nastavnicima, koji će zakazivati termine kada đaci mogu da odgovaraju i poprave ocenu.

U dopisu koje je Ministarstvo prosvete uputilo od nastavnika se očekuje da „svakom učeniku koji nije zadovolјan predloženom zaklјučnom ocenom objasne na koji način može da je popravi”, a od škola da od 7. do 20. juna u najbolјem interesu dece organizuju dopunsku, dodatnu, pripremnu nastavu i osiguraju uslove da učenici koji žele poprave ocene.

Navodi se da je prilikom utvrđivanja predloga zaključnih ocena posebno potrebno voditi računa o odredbama koje se odnose na mogućnost predlaganja zaključne ocene u slučajevima kada je učenik ocenjen manje puta od propisanog.

Škole mogu da nastave da rade do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa cilјem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *