Završena rekonstrukcija OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu, u toku je opremanje prostora

Rekonstrukcija zgrade OŠ “Vuk Karadžić” u Doljevcu je završena, te će novu školsku godinu djaci iz Doljevca i okolnih sela, dočekati u potpuno novom ambijentu, prilagodjenom savremenim standardima i modernim trendovima. Trenutno se vrše završna čišćenja prostora i opremanje učionica, kabineta i kancelarija novim inverntarom.

Izvođenje radova na rekonstrukciji, sanaciji i adaptaciji Osnovne škole „Vuk Karadžić“ bilo je povereno firmi „Ljuba invest“ iz Paraćina, a uz saglasnost Ministarstva za javna ulaganja. Radovi na ovom projektu su, prema rečima nadležnih, završeni u roku od 254 dana, a ukupna njihova vrednost je oko 124 miliona dinara bez pdv-a. Ta sredstva izdvojilo je resorno ministarstvo, dok je lokalna samouprava finansirala sve prateće administrativne aktivnosti, poput nadzora, pregleda objekta, izdavanja dozvola i drugih.

Školu u Doljevcu pohadja oko 380 djaka, u 17 odeljenja od 1.do 8. razreda i to u 4 odeljenja od 1.do 4.razreda učenici iz Doljevca i u 13 odeljenja u starijim razredima, djaci iz Doljevca i još sedam sela Orljana, Mekiša, Rusne, Čečine, Kočana, Šainovca i Šarlinca.

Podsetimo, u proteklih nekoliko godina rekonstruisane su još dve zgrade isturenih odeljenja osmogodišnjih škola u našoj opštini, u Malošištu i Belotincu, a u narednom periodu planira se i rekonstrukcija zgrade pukovačke škole, čime će biti zaokružen proces renoviranja svih osmogodišnjih odeljenja u opštini Doljevac.

Tekst i foto: J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *