Horor festival po drugi put u Doljevcu od 30.juna do 2.jula

Drugi po redu Festival umetničkog horor filma u organizaciji Komplos Art Factory biće održan u prostoru nekadašnje doljevačke klanice od 30. juna do 2.jula, a ulaz biće slobodan. Novitet na Slaughter Festivalu u Doljevcu ove godine predstavlja mogućnost besplatnog boravka u kampu u okviru festivalskog prostora kao i korišćenje bazena, teniskih i drugih sportskih terena kao i sportski ribolov. Posetioci će imati priliku da obiđu lokalne turističke destinacije kao što je srednjovekovni grad Koprijan. Rezervacije su počele i vrše se slanjem imejla na camp@slaughterfestival.com.

Sa ciljem podsticanja domaće filmske produkcije i širenja interesovanja za horor žanr, organizator je raspisao konkurs  za kratki domaći film strave, trajanja od 5 do 30 minuta. Konkurs je otvoren do 25. juna 2023. godine.

Uslovi Konkursa:
1) da film obrađuje horor motive i teme, snimljene i režirane na horor način;
2) da film nije javno dostupan na internetu (Youtube i drugde);
3) da film traje najmanje 5 a najviše 30 minuta;
4) da je godina produkcije 2022. ili 2023. a zemlja produkcije – Srbija;

Do 25.juna 2023. god. svi punoletni autori filmova mogu slati svoje radove, u MPEG formatu, fajlova ne većih od 10 Gb, preko Wetransfera, na imejl horror@slaughterfestival.com ili, alternativno, mogu poslati bezbedni, zaštićeni link ka nekoj platformi (npr. Vimeo) gde se film može pogledati.

Uz link sa fajlom filma poslati u mejlu osnovne podatke: Naslov, godinu produkcije, ime scenariste i reditelja, kratak opis zapleta (do dve rečenice).

Najbolji filmovi biće prikazani na ovogodišnjem festivalu, a najboljem među njima biće dodeljena nagrada Zlatna Macola.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *