Za prvomajske i uskršnje praznike izmenjeno radno vreme

Za vreme prvomajskih i uskršnjih praznika mnoge privatne i državne ustanove, kao i trgovinski objekti imaće izmenjeno radno vreme, a 1. maja na Međunarodni praznik rada i 5. maja kada pravoslavni vernici obeležavaju Uskrs većina neće raditi.

Dom zdravlja u Doljevcu radiće za vreme praznika  24 sata, kontinuirano, od 1. do 6.maja.

Apoteka Niš u centru Doljevca neće raditi 1. i 5 maja, dok će tokom ostalih prazničnih dana raditi od 8 do 16 sati.

Trgovine će imati izmenjeno radno vreme i u zavisnosti od tipa objekta neke će raditi skraćeno radno vreme, dok će pojedini objekti biti zatvoreni 1. i 5. maja. Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika.

Državne ustanove i preduzeća imaće mini odmor, pa se na radna mesta državni službenici vraćaju tek 6.maja.

JKP „Parking servis” Niš obaveštava korisnike svojih usluga da tokom prvomajskih i uskršnjih praznika neće vršiti kontrolu naplate parkiranja u zoniranim delovima grada i to od srede, 01. maja, do ponedelјka, 06. maja 2024. godine.

U istom periodu  neće raditi ni Korisnički servis u ulici Generala Milojka Lešjanina 39. Javne garaže i posebno parkiralište „Čair“ će tokom praznika raditi po uobičajenom režimu i sistemu naplate.

Autobuski saobraćaj na teritoriji opštine Doljevac saobraćaće po nedeljnom redu vožnje.

Zbog praznika pomera se i isplata penzija, pa će za razliku od prethodnih meseci kada je isplata počinjala 2. i završavala 10. u mesecu, ovog maja će isplata početi 5 dana kasnije, 7. maja i završiće se 13. maja.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *