„Niš ekspres“ ne odgovara na zahteve građana!

Na poslednjem održanom sastanku inicijativnog odbora za protest protiv visokih cena mesečnih karata za prevoz školske dece i radnika dogovoreno je da se ogranizuje prikupljanje potpisa za uvođenje lojalne konkurencije.

Prema rečima Saše Miljkovića iz organizacije ovog protesta „Niš ekspres“ nije odgovorio na nedavni dopis koji je upućen od strane građana i zbog te njihove arogancije uskoro će, ovaj odbor, preduzimati  dalje korake.

  • Mi ćemo prikupljati potpise protiv poskupljenja i biće organizovan jedan masovni skup kojim ćemo pokazati naše nezadovoljstvo zbog visokih cena. Zatim ćemo obavestiti sve nadležne institucije, od opštine do nadležnog ministarstva, da na području opština Doljevac, Merošina i Žitorađa bude uvedena lojalna konkurencija “Niš ekspres”-u kao jedinom prevozniku- kaže Miljković.

On dodaje da  zbog visokih cena mesečnih kartica građani trpe višestruku štetu u kućnom budžetu.

  • Cena mesečne karte od Međurova do Niša je manja od dve hiljade dinara. Belotinac je udaljen od Međurova 2 km, a naša deca plaćaju mesečnu kartu 4.600 dinara, samo zato što nismo deo Niša. Roditelji su ogorčeni i razmišljaju da decu šalju  biciklom do Međurova i odatle autobusom do Niša kako bi uštedeli više od 2500 dinara- kaže Saša Miljković.

Miljković dodaje da je rukovodstvo “Niš ekspres”-a arogonatno i da nisu odgovorili ni na jedan njihov zahtev, ali nisu ni odgovorili medijskim kućama koje su pitale za zvaničnu izjavu povodom ovog slučaja.

  • Njihov stav je da ne žele da komentarišu celu ovu situaciju. Kako su jedini prevoznici oni jednostavno ne žele nama da učine ni jedan ustupak, a mi samo zahtevamo da se cena mesečne karte obračunava po kilometru- dodaje Miljković

On je na kraju rekao da građani neće odustati od svojih zahteva i tražiće od nadležnih institucija da se uključe u rešavanju ovog problema.

D.Dinić

One thought on “„Niš ekspres“ ne odgovara na zahteve građana!”

  1. Bez konkurencije su i zato drze visoke cene a narod navikao na prevoz busa. Kada bi bilo jos prevoznika ili da se pojaca prevoz zeleznicom onda bi bili primorani na pojeftinjenje karte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *