Nova medalja za Dijanu Stanković!

Najpoznatija džudistkinja iz naših krajeva Dijana Stanković iz Pukovca i sa ovogodišnjeg državnog prvenstva, održanog pre nekoliko dana u Beogradu, donela je medalju. Dijana, članica džudo kluba Kinezis  iz Niša, okitila se ovoga puta bronzanim odličjem, a bolji plasman  joj je, kako kaže, izmaklo propustom sudije.

Dijana je u polufinalu izgubila od Sare Tintor članice džudo kluba „Slavija“ iz Novog Sada, koja je u konačnom skoru bila prva, dok je drugoplasirana takmičarka na ovom prvenstvu bila Milica Cvijić iz istog novosadskog kluba. – Nisam u potpunosti zadovoljna time kako je sve na kraju ispalo, jer mi se  nije  isplatio sav uloženi trud i to ne mojom krivicom. Postoji jasan snimak na kome se vidi da sam imala čist IPON, koji nije dosudjen, a koji bi mi doneo pobedu u tom polufinalnom meču. Popela sam se na tron kao trećeplasirana, iako sam sigurna da sam zaslužila više od toga.

Zato, kaže naša sagovornica, ostaje žal zbog propuštenog boljeg plasmama, ali kako dodaje u izjavi radio Koprijanu, svojom igrom je i te kako zadovoljna, što joj daje motiv više da na narednim takmičenjima pokaže sve svoje takmičarske sposobnosti. – Znam koliko vrednim. Sa gotovo svakog takmičenja donesem medalju, tako je bilo do sada i tako će biti i dalje. Ova sudijska odluka, koju smatram nepravednom, me jeste pogodila, kao i sve predstavnike mog kluba, ali me nije demotivisala. Inače, Kinezis je uložio žalbu i u narednih petnaestak dana videćemo šta će biti epilog svega ovoga.

Ovih dana Dijana putuje na pripeme koje će više od mesec dana trajati u Nemačkoj, a već na leto je očekuju značajna takmičenja na medjunarodnoj sceni.

J.Kozomara

Foto: JK Kinezis

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *