Nova nada srpskog fudbala stiže iz Šarlinca

Za fudbalsku budućnost Srbije sa mladim talentima, poput Mihajla Cvetkovića iz doljevačkog sela Šarlinac, po svemu sudeći neće biti brige.  Fudbalsko umeće ovog jedanaestogodišnjeg dečaka već je, prema rečima fudbalskih stručnjaka, očigledno i neosporno.

Mihajlo  već pet godina trenira u školi fudbala “Šampion Nais” iz Niša, a dve godine unazad nalazi se na spisku igrača Čukaričkog, superligaša iz Beograda, kluba koji je više godina unazad poznat kao “rasadnik” talenata.

Postao sam član “Šampiona Nais”  2013. godine, kada sam imao pet godina. Škola fudbala postoji i u Doljevcu gde igram kod trenera Dušana Filipovića, na poziciji srednjeg veznog igrača. Pored toga pohadjam i individualne treninge kod Dušana Babića iz Niša. Takodje, svake druge nedelje, a ponekad i češće igram i za FK Čukarički. Tamo sam na poziciji špica. Sa timom često putujem, obišao sam mnoge gradove i u Srbiji i u regionu, kaže Mihajlo u izjavi radio Koprijanu.

Već nekoliko godina za redom u Šampionu Nais proglašavan je za najboljeg igrača i najboljeg strelca. Prošle sezone dao je 80 golova na 50 utakmica što znači da je u proseku po utakmici davao više od jednog i po gola, što i oni najbolji retko kad postignu.-Imam 7 individualnih nagrada i to četiri za najboljeg strelca i tri za najboljeg igrača „Šampiona Nais“.

Mihajlo Cvetković (Foto: J.Kozomara)

Za nekog kome je fudbal jako važna stvar svaka utakmica je značajna i svakoj se pristupa sa podjednakim entuzijazmom i željom za pobedom, ali Mihajlo kaže da bi ipak jednu izdvojio. –Najznačajnija mi je utakmica koju smo igrali na turniru u Bosni. Iako smo izgibli u finalu od Crvene Zvezde, ipak smo došli do samog kraja i osvojili srebrnu medalju. Utakmica je završena rezultatom 3:1, a gol za Čukarički je dao upravo Mihajlo. –Mojim golom smo poveli, ali smo na žalost u nastavku utakmice primili  tri gola, tako da smo na kraju bili drugi. Bez obzira na to odlično smo igrali, što je najbitnije.U Čukaričkom se  dodaje dobro snašao, a saigrači su ga odlično prihvatili. –Već dve godine igram za ovaj klub i od samog početka sam bio odlično primljen, tako da smo pravi tim i na terenu i van njega.

Mihajlo Cvetković (Foto: J.Kozomara)

Njegovo fudbalsko umeće, iako je još uvek “ciciban” zapazili su mnogi, te ovaj dečak već ima ponude  iz drugih klubova. Ali, je u dogovoru sa roditeljima ipak odlučio da, za sada, ostane tu gde jeste, jer je zadovoljan uslovima za igru i dalji razvoj i usavršavanje.

Inače, pored brojih fudbalskih  obaveza  Mihajlo je i odličan djak. Sve postiže i ništa mu nije teško. Čak je na nedavno održanom festivalu poezije u Doljevcu pokazao i svoj pesnički dar, s obzirom na to da je uz pomoć doajena pesništva iz ovog kraja, napisao i odličnu pesmu o prolećnim ljubavima. –Za sada uspevam da postigem sve, bez obzira na to što dva puta nedeljno idem u Doljevac na treninge, kao i na individualne treninge u Niš, a vrlo često putujem u Beograd ili neki drugi grad kad igram za Čukarički.

Kao i većina dečaka sličnih njemu sanja da jednog dana zaigra za najveće i najbolje evropske klubove. –Voleo bih da fudbal  bude moja profesija i kad odrastem. Pored toga što jako volim „Šampion Nais“ voleo bih da  jednog dana zaigram za Bajern iz Minhena.

Mihajlo sa trenerom Dejanom Babićem (Foto: Privatna arhiva)

I Dejan Babić Mihajlov  individualni trener slaže se sa tim da ovi dečački snovi, uz veliki rad i jasne ciljeve, mogu da postanu stvarnost. – Mihajlov napredak je za ovih pet, šest godina koliko trenira fudbal evidentan, kako na taktičkom, tako i na motoričkom i tehničkom nivou. Od ostalih igrača izdvaja ga savršena fudbalska inteligencija, što mu omogućava da uvek bude korak ispred svih. Mihajlo ima sve predispozicije da bude vrhunski profesionalni fudbaler, s tim što i dalje mora da nastavi da se usavršava na svim poljima, kako bi tu prednost koju sada ima, zadržao i kasnije, rekao je Babić za naš radio.

Mihajlu Cvetkoviću mladoj fudbalskoj nadi sa ovih prostora želimo na kraju ove priče da ostvari svoje fudbalske snove.

                                                                                             J.Kozomara/D.Dinić

One thought on “Nova nada srpskog fudbala stiže iz Šarlinca”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *