Pali korumpirani lekari!

Zbog primanja mita danas su u Nišu uhapšeni lekari Kliničkog centra, ali i niške Vojne bolnice, potvrdjeno je medijima u PU Niš.

U saopštenju koje je dostavljeno redakciji radio Koprijana piše da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu u saradnji sa Vojnom policijom i Vojno-bezbednosnom agencijom, a po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu – Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije, uhapsili  pet osoba.

Uhapšeni su N. I. (1967), lekar Kliničkog centra u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično dela primanje mita, kao i D.R. (1946) i D.R. (1946) zbog krivičnog dela davanje mita.

Takođe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo trgovina uticajem pomaganjem, uhapšen je M.G. (1949), dok je S.P., doktorka Vojne bolnice u Nišu, uhapšena zbog krivičnog dela trgovina uticajem.

Sumnja se da je N.I. krajem aprila 2017. godine u Kliničkom centru Niš preko reda operisao osumnjičenu D.R., na zahtev uhapšene S.P.

Za tu uslugu je kako se sumnja od S.P. zahtevao novac u iznosu od 1.200 evra, koji je ona prethodno primila od M.G., a on od osumnjičenih D.R. i D.R.

Postoje osnovi sumnje da je N.I. preuzeo 1.000 evra od S.P. u službenim prostorijama Kliničkog centra Niš, čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu. Osumnjičeni S.P. i M.G. su takođe za sebe zadržali po 100 evra.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu, stoji na kraju saopštenja dostavljenog našoj redakciji.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *