Nova sala Javne biblioteke u Doljevcu za Novu godinu

Javna biblioteka u Doljevcu kraj ove godine dočekuje u renoviranom ambijentu velike sale, a s obzirom na to da se i dalje aktivno radi na uredjenju prostora ove ustanove, očekivanja rukovodstva su da će i naredna godina doneti nova finansijska sredstva kako bi se priveli kraju kompletni radovi na rekonstrukciji objekta.

Velika sala Javne biblioteke nakon nekoliko decenija konačno je ovih dana osvanula u novom ruhu. Kako bi to bilo realizovano potrudili su se Ministarstvo kulture i informisanja koje je izdvojilo 3 miliona dinara i lokalna samouprava sa dodatnih 1,6 miliona, te su zidovi, plafon i zavese zamenjeni. Izvodjač radova bilo je preduzeće „Invest gradnja“ iz Leskovca.

Očekivanja su da se i u narednoj kalendarskoj godini obezbede dodatna sredstva kao bi se zamenom dotrajalih stolica i podova, koji su postavljeni još davne 1979. godine u potpunosti renovirala sala u kojoj se godinama unazad održavaju najznačajnije kulturno-zabavne manifestacije u ovom kraju, ističe direktor Bogi Mitić, dodajući da imaju u planu i opremanje bioskopa projektorom u 3D tehnici, za šta će konkurisati kod Filmskog centra Srbije.

Inače, ovi radovi samo su jedan u nizu projekata podržanih ove godine iz resornog ministarstva. Sredstva su obezbedjena, naglašava naš sagovornik i za automatizaciju bibliotečkih odeljenja u Pukovcu i Malošištu u iznosu od 1,9 miliona dinara, kao i za kupovinu računarske opreme i polica za dečje odeljenje, odeljenje za odrasle i novo, dogradjeno odeljenje na spratu Javne biblioteke. Takodje, dodajeMitić, Ministarstvo kulture podržalo je i rad Dečje književne kolonije i Sabora narodnog stvaralaštva jugoistočne Srbije.

Na kraju razgovora Mitić izražava nadu da će se pandemiji stati na kraj i da će Javna biblioteka u rekonstruisanom prostoru nastaviti sa svojim redovnim aktivnostima i biti centar svih  kulturnih dešavanja u opštini.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *