Novac za sahranu malu Hane iz Malošišta još uvek nije prikupljen

Trogodišnja Hana Milenković iz Malošišta preminula je pre četiri dana u bolnici u Beogradu, a rođaci i prijatelji ove porodice uputili su apel za prikupljanje sredstava neophodnih za prevoz do Malošišta i troškove sahrane. Mala Hana preminula je zbog bolesti srca. Račun na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć porodici je:

205- 9001030997092- 96 na ime Anđele Milenković Malošište.

U apelu za pomoć je rečeno da je porodicu zadesila velika tragedija jer su ostali bez svog anđela, ali da roditelji nemaju para da dete prevezu iz Beograda i dostojno sahrane.

Kako nam je reko otac preminule trogodišnje Hane, Stefan Milenković, prikupljena su sredstva za troškove transporta oko 40 hiljada dinara koja su i uplaćena, ali nedostaje novac oko 20 hiljada dinara za troškove mrtvačnice, jer je telo malene Hane već nekoliko dana  u Beogradu dok roditelji ne sakupe novac za plaćanja troškova.

Kako dodaje Stefan, nada se da će danas krenuti put Malošišta, nakon što izmiri dugovanje, ali napominje da novac za pristojnu sahranu deteta nemaju.

  • Novac koji je prikupljen od strane meštana Malošišta utrošen je za troškove prevoza. Nadam se da ću naći novac za sahranu deteta, da će neko pomoći- kaže Stefan Milenković.

Redakcija Radio Koprijana je kontaktirala Centar za socijalni rad u Doljevcu i oni su nam rekli da su upoznati sa nesrećnom koja je zadesila ovu porodicu, izrazili saučešće i naveli da je procedura isplate pomoći u toku i da će određena suma novca biti uplaćena porodici preminule Hane. Novac biće obezbeđen iz budžeta opštine Doljevac.

Takođe, Crveni krst Doljevac posetio je kuću Milenkovića i uručili paket pomoći, a kako dodaju po hitnom postupku potrudiće se da jedan deo novca izdvoje i uplate porodici na račun.

Roditelji preminule Hane nalaze se u Beogradu i da nesreća bude veća, dok se sakupljao novac za transport, rasli su troškovi ležarine tela u mrtvačnici, a novac za sahranu još uvek nije obezbeđen.

Račun na koji se mogu uplatiti sredstva za pomoć porodici je 205- 9001030997092- 96 na ime Anđele Milenković Malošište.

Nakon objavljivanja teksta javila se firma Auto škola “Stefi” iz Pukovca koja je porodici uplatila 30 hiljada dinara pomoći.

Nadamo se da će još neka firma  pomoći i uključiti se u akciju prikupljanja pomoći za porodicu Milenković.

 

One thought on “Novac za sahranu malu Hane iz Malošišta još uvek nije prikupljen”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *