Opština Doljevac: Od 1.septembra policajci u školama tokom održavanja nastave

Ministarstvo prosvete navelo je da će od prvog septembra policija obezbeđivati sve škole u Srbiji.

Predstavnici Ministarstva prosvete i Ministarstva unutrašnjih poslova održali su radni sastanak povodom početka školske godine, a na sastanku je istaknuto da će policija obezbeđivati sve škole u Srbiji od 1. septembra i da će policijski službenici biti prisutni pre, za vreme trajanja nastave i nakon okončanja časova u obe smene.

Osim u školskim dvorištima, policijske patrole biće pojačane u blizini škola, kontrolisaće i regulisaće bezbednost saobraćaja, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

Načelnici policijskih i školskih uprava, kao i direktori škola i načelnici policijskih stanica intenzivno rade na analizi stanja bezbednosti, kako bi sagledali situaciju i preduzeli zajedničke mere da bi se bezbednost učenika i zaposlenih podigla na najviši mogući nivo.

Na sastanku je bilo reči i o projektu “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” koji će u osnovnim školama u 2023/2024. školskoj godini zajedno realizovati Ministarstvo prosvete i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Projekat će se realizovati radi podizanja svesti učenika o posledicama nasilnog ponašanja u stvarnom i virtuelnom okruženju, prepoznavanja različitih vidova nasilja i diskriminacije, usvajanja strategija za pomoć drugima u nevolji i veština nenasilnog rešavanja konflikata, razvijanje saosećanja i informisanje o načinima pomoći, podrške i zaštite, kao i usvajanje znanja i veština o bezbednom učešću u saobraćaju i ponašanju u vanrednim situacijama.

Predstavnici Ministarstva prosvete zahvalili su Ministarstvu unutrašnjih poslova na saradnji i podršci u obezbeđivanju bezbednosti učenika i zaposlenih u školama.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *