Nove fabrike u Doljevcu!

Koka kolaPredsednik opštine Doljevac Goran Ljubić, izjavio je za naš radio, da uskoro dolaze novi investitori koji će našim građanima ponuditi nova radna mesta.

  • Švajcarska firma treba da investira oko 9 miliona evra, a grčki investitor, koji planira da otvori hladnjaču, investiraće oko 3 miliona evra. –  kazao je predsednik Ljubić u izjavi za radio Koprijan.

Hladnjača koja će biti izgrađena u našoj opštini, kapaciteta 1200 tona, imaće i prateće objekte poput sušara i tunela, uposliće u stalni radni odnos oko tridesetak radnika, dok će u sezoni uposliti još oko 70 radnika na određeno vreme, pretežno ženskog pola, u trajanju od oko 6 meseci.

Švajcarska firma, kako kaže Ljubić, ima u planu da u stalni radni odnos zaposli 125 radnika. Ova firma baviće se proizvodnjom etiketa koje se lepe na flašama Coca-Cole, omota za čokoladu „Toblerone“ i kutija za „Swatch“ satove.

  • U ovoj firmi proizvodiće se trilioni komada etiketa za proizvode svetskih brendova.  Vlasnik ove firme, pored ispostave koju će otvoriti u našoj opštini, godinama unazad uspešno posluje i u Mađarskoj i u Švajcarskoj u Lucernu.  Sve je u finalnoj fazi, što se tiče ovog investitora, i uskoro treba da dobije ,od naše države, podsticaj  u iznosu od oko 650 hiljada evra. – kaže Goran Ljubić.

On nije žele da otkriva lokacije budućih fabrika dok i svaki najsitniji detalj ne bude dogovoren, ali kako kaže, jedno je sigurno, ove dve fabrike biće konkurencija Leoniju, što se upošljavanja radnika tiče, ali i plata i uslova rada.

Na kraju je još dodao da će opština Doljevac, kao i svaki put, izađi u susret budućim investitorima, a ovoga puta obavezala se je da dovede struju do budućih objekata i ovih dana treba da se okončaju dogovori sa niškim EPS-om o izgradnji dve nove trafostanice jačine oko 2 megavata.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *