Novi udes kod Niša, vanredno u Aleksincu, normalizovan saobraćaj kod Doljevca

Doljevac

Saobraćaj na auto-putu kod Doljevca, je nakon jutrošnjeg lančanog sudara, i zastoja na tom delu puta, normalizovan, tako da se kretanje automobila odvija otežano, zbog vremenskih uslova, ali bez većih zastoja. Medjutim, još uvek nije u potpunosti normalizovan saobraćaj na auto-putu kod Niša, zbog najnovije saobraćajne nezgode koja se dogodila oko podneva.

Inače, kako piše Kurir, kod Doljevca je bio zaglavljen i autobus sa košarkašima makedonskog Karpoš Sokola!Košarkaši Karpoša krenuli su put Beogarad na duel 17. kola regionalne ABA lige gde sutra od 21 sat treba da odmere snage sa ekipom Partizana.Put glavnog grada Srbije krenuli su rano ujutru, a u prestonici su trebali da budu oko podneva.

Niš

Troje bugarskih državljana povređeno je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas oko dvanaest sati na deonici autoputa Niš – Istok. Zbrinuto je petoro stranaca, stranih državljana, kažu u niškoj Hitnoj pomoći.

Inače, niški Klinički centar saopštio je da su zbrinuli sedamnaest osoba povređenih u jutrošnjem udesu na autoputu na deonici Niš – Jug.

 

Foto: Južne vesti (Lančani sudar kod Trupala jutros)
Foto: Južne vesti (Lančani sudar kod Trupala jutros)

Od ukupnog broja povređenih, šestoro je dece a jedanaest odraslih. Njih jedanaest su strani a ostali su državljani Srbije. Tri pacijenta su sa težim telesnim povredama, od kojih je dvoje zadržano na Klinici za ortopediju radidaljeg lečenja, dok je jedna osoba puštena na kućno lečenje. Od ukupnog broja povređene dece, petoro je primljeno na Kliniku za dečiju hirurgiju sa lakim telesnim povredama.

Aleksinac

Usled elementarne nepogode izazvane snežnim padavinama i jakim vetrom, na jutrošnjem zasedanju Štaba za vanredne situacije opštine Aleksinac, doneta je odluka o proglašenju vanredne situacije na teritoriji čitave opštine, izveštava  za radio Koprijan novinar radio Aleksinca, Milan Vlajić.

Prema rečima zamenika predsednika opštine Čedomira Rakića, u raščišćavanje nanosa uključena je sva mehanizacija, kojom opština raspolaže, ali jak vetar otežava normalizaciju saobraćaja.

– Na svim putnim pravcima saobraćaj se odvija otežano, čak imamo i putne pravce gde dolazi do zastoja. Imamo veliki problem i sa seoskim ambulantama, jer jedan broj lekara i medicinskog osoblja jutros nije došao na posao, s obzirom da i autobuske linije ne rade. Prema informaciji dobijenoj od dispečera jutros su redukovani svi polasci autobusa iz pravca Niša ka Beogradu, odnosno ka Aleksincu. Zatvoren je i auto-put iz pravca Niša ka Beogradu i iz pravca Beograda ka Nišu, kod hotela Nais.

Prema Rakićevim rečima i putni pravac prema Bobovištu je u jako teškom stanju. Radi se o regionalnom putu, koji je i veza za naše lokalne puteve.Ekipe javnih preduzeća na raščišćavanju puteva radiće tokom celog dana i noćas, kaže Rakić, a ako to ne da efekta uključiće se i privatni sektor. Trenutni problem nije u mehanizaciji, kako on kaže, već u jakom vetru i nanosima koji otežavaju čišćenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *