Novogodišnji bazari u Doljevcu i Knežici okupili decu, učitelje, roditelje, sutra slično dešavanje i u Pukovcu

Praznično raspoloženje ovih dana vlada i u školama. Školske obaveze polako se privode kraju, a novogodišnje radosti se polako zahuktavaju. Učionice sijaju prazničnom dekoracijom. Doljevačka škola danas je bila puna djaka, roditelja, baka, deka, profesora, nastavnika. Svi oni došli su na Novogodišnji bazar, prazničnu prodajnu izložbu dečijih radova, učenika od 1. do 4.razreda, inspirisanu Novom godinom.

 

Vredne dečje ruke, uz pomoć i savete učitelja i roditelja, iznedrile su neverovatne, jedinstvene, upečatljive kreacije, ukrase, čestitke, crteže, kolačiće, koji su se danas po simboličnim cenama prodavali posetiocima.
Užurbano i razdragano bilo je danas i u Knežici, gde su djaci, kao i predškolci takodje imali Novogodišnji bazar. Slično dešavanje planira se za sutra i u Pukovcu. Od 13 sati, kako kažu u tamošnjem izdvojenom odeljenju, a u susret praznicima, organizovana je prodajna izložba dečjih radova.

Novogodišnji bazar prilika je, kažu učitelji, da se deca još jednom usmere ka pravim vrednostima, pokazujući ujedno da je škola mesto gde se ne samo uči nego, što je još bitnije, i razvijaju i neguju osobine koje će od ovih malih, sutra oformiti velike ljude.

Prihod prikupljen danas u dogovoru sa decom učitelji će nameniti za svoje učenike ili u humanitarne svrhe, čime, kako kažu u školi, sve njih uče zajedništvu, drugarstvu, empatiji i saosećanju za druge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *