Novogodišnji paketići i baletska predstava za siromašnu i bolesnu decu iz opštine Doljevac

Novogodišnji praznici vreme su darivanja, ali i vreme kada se treba setiti one dece koja praznike dočekuju u siromaštvu i kojima oni možda ne pričinjavaju radost u meri koliko ostalima. Zato doljevački Crveni krst svake godine, pa i uoči ove Nove godine, u saradnji sa ljudima dobre volje i decom iz školskih i predškolskih ustanova priprema novogodišnje darove i za te mališane.

Oko 190 paketića, sa slatkišima i igračkama, za siromašnu, ali i bolesnu decu pripremljeno je i darivano sinoć u Javnoj biblioteci u Doljevcu, s tim što će deci sa posebnim potrebama, zbog epidemiološke situacije, darovi biti podeljeni naknadno. Ova tradicija darivanja organizuje se u našoj opštini preko dve decenije, na šta su, kako ističu u Crvenom krstu, jako ponosni. Iz ove organizacije još jednom se zahvaljuju svima koji su doprineli uspešnoj realizaciji ove humanitarne akcije.

Inače, neposredno pre dodele paketića priredjen je i zanimljiv program, baletska predstava, scenski nastup prvi put vidjen u našoj opštini, u organizaciji Javne biblioteke iz Doljevca i baletske škole „Pirueta“, koju, u ovoj ustanovi kulture, pohadja oko 40 devojčica sa teritorije naše opštine, predškolskog i školskog uzrasta. Pred punom velikom salom izvedena je „Novogodišnja bajka na moderan način“.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *