NSZ: Otvoreni javni pozivi za sticanje praktičnih znanja

Opština Doljevac je krajem prošle godine usvojila Akcioni plan zapošljavanja. U okviru plana Nacionalna služba za zapošljavanje održaće prezentaciju aktuelnih javnih poziva i konkursa za podsticanje zapošljavanja u ovoj godini rekla je Jelena Ilić načelnik opštinske uprave u Doljevcu. Jedan od  poziva koji je raspisan od strane  Nacionalne službe za zapošljavanje, je i program sticanja praktičnih znanja u 2019.godini.

  • Ovim lokalnim Akcionim planom planira je realizacija mera  aktivne politike zapošljavanja i to stručna praksa, javni radovi i obuka za poznatog poslodavca- rekla je načelnica Ilić za radio Koprijan.

Realizacija aktivnih mera politike zapošljavanja odnosno program stručne prakse podržan je i opštinskim budžetom gde su i izdvojena sredstva u iznosu od milion dinara.

U program stručne prakse se uključuju nezaposlena lica koja se prvi put stručno osposobljavaju za zanimanje za koje su stekla određenu vrstu i nivo obrazovanja ili koja su se stručno osposobljavala kraće od vremena potrebnog za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita, za preostali period potreban za sticanje uslova za polaganje pripravničkog ili stručnog ispita.

Za javne radove izdvojena su sredstva iz lokalnog budžeta u iznosu od 2 miliona dinara.

  • Što se javnih radova tiče opština planira da konkuriše projektom i za republička sredstva u iznosu od 2 miliona dinara tako da u ovoj godini za javne radove imaćemo duplo više novca- rekla je Ilićeva

Za programe obuke za poznatog poslodavca, iz donacija, biće obezbeđeno oko 3 miliona dinara.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *