Obaveštenje o podnetom zahtevu o proceni uticaja na životnu sredinu

Na osnovu člana 10. stav 1. i 2. Zakona o proceni i uticaja na životnu sredinu, u vezi sa podnetim zahtevom za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu

ODELjENjE ZA PRIVREDU I FINANSIJE OPŠTINSKE UPRAVE OPŠTINE DOLjEVAC
O b j a v lj u j e

O B A V E Š T E Nj E
o podnetom zahtevu za odlučivanje o potrebi izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu

1. Nosilac projekta Privredno društvo „Doljevac Power“ doo, ul. Ikarbus 3 Nova1, Beograd Zemun, podnelo je zahtev za odlučivanje o potrebi izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu za projekat izgradnje Solarnog parka instalisane snage 9,99 MW.

2. Poslovni objekat – Projekat Solarnog parka obuhvata 120 parcela koje se nalaze u K.O. Kočane, izuzev jedne koja se nalazi u K.O. Čečina. Ukupna raspoloživa površina na kojoj se planira izgradnja solarnog parka je oko 15 ha i locirane su na katastarskim parcelama preko puta bivše Mostogradnje i preko puta Akva parka sa leve strane lokalnog puta od Kočana prema Čečini. Objekat Solarnog parka se nalazi izvan naseljenih mesta.

3. Uvid u podatke, obaveštenja i dokumentaciju iz zahteva nosioca projekta možete dobiti u Odeljenju za privredu i finansije opštine Doljevac kancelarija broj 23 na drugom spratu zgrade opštine Doljevac u periodu od 08 – 12 časova.

4. Na osnovu podnetog zahteva nadležni organ će doneti rešenje o potrebi izrade studije o proceni uticaja na životnu sredinu ili rešenje da izrada studije nije potrebna.

5. Odeljenje za privredu i finansije opštine Doljevac u Doljevcu. Telefon 018/ 4-810-054 lokal 23.

Pozivaju se zainteresovani organi i organizacije i zainteresovana javnost da u roku od 10 dana od dana oglašavanja dostave svoje mišljenje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *