Od ponedeljka đaci i dalje pohađaju nastavu u školskim klupama

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je epidemiološka situacija u školama ove nedelje bolja nego prethodne i da su uvođenjem kovid propusnica i produžetkom jesenjeg raspusta uspele da se „neutrališu posledice”. On je rekao da će sve škole i sledeće nedelje sprovoditi neposrednu nastavu, a to je potvrdio i Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola da u  svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji od ponedeljka, 29. novembra 2021. godine se primenjuje  prvi model nastave, odnosno učenici će nastavu pohađati neposredno, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Tim na nedeljnom nivou, a na osnovu podataka koje dostavljaju škole i podataka iz “Servisa za javno zdravlje”, utvrđuje model nastave za škole u određenim jedinicama lokalne samouprave.

Prema podacima iz nadzora preuzetim iz elektronskog sistema “Servis javnog zdravlja” koje je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dostavio Institut “Dr Milan Jovanović Batut” u nedelji od 19. novembra do 23. novembra broj obolele dece školskog uzrasta od šest do 18 godina je bio 918 ili 0,12 odsto obolelih.

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji Republike Srbije, ukupno je osam (0,02) odsto odeljenja (16 i manje učenika), koja su zbog najmanje tri slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog rada na onlajn nastavu u poslednjih 10 kalendarskih dana.

Ukupno je 107 (0,27 odsto ) odeljenja (17 i više učenika) koja su zbog najmanje dva slučaja infekcije učenika u odeljenju promenila način organizacije rada sa neposrednog na kombinovani model u poslednjih 10 kalendarskih dana i šest (0,02 odsto ) grupa u kojima se iz kombinovanog modela nastave prešlo na onlajn (pojava tri slučaja infekcije učenika) u poslednjih 10 kalendarskih dana, navodi Ministarstvo prosvete.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *