home Kultura, Vesti Otvorena izložba slika Udruženja likovnih umetnika Niša “Luna” u Doljevcu

Otvorena izložba slika Udruženja likovnih umetnika Niša “Luna” u Doljevcu

U prostorijama Javne biblioteke u Doljevcu su toku je izložba slika Udruženja likovih umetnika Niša “Luna”. Ljubitelji likovne umetnosti imaju priliku da pogledaju oko 40 radova, sve do 6. decembra, do kada će postavka biti izložena u ovoj ustanovi kulture u Doljevcu.

Postavku slika otvorio je predsednik Udruženja likovnih umetnika Vladislav Bogićević koji je istakao da su njihovi članovi bili učesnici na likovnim kolonijama koje je organizovala Javna biblioteka Doljevac i da su bili oduševljeni organizacijom i gostoprimstvom. Dodao je da se nada će saradnja biti nastavljena i da će i ubuduće redovno imati likovne postavke u ovoj ustanovi kulture.

Marija Ilić članica Udruženjaumetnika  “Luna” kaže da su prisutni decenijama na našoj savremenoj likovnoj sceni i da su iznedrili mnoštvo stvaralaca različitih poetika, koji godinama stvaraju autentična dela i održavaju kontinuitet na amaterskoj umetničkoj sceni.

Ona je istakla da ovo udruženje prvi put izlaže likovne radove u opštini Doljevac.

  • Prvi put se predstavljamo ljubiteljima likovne umetnosti u Doljevcu i zahvaljujem se na gostoprimstvu. Udruženje tokom pola veka postojanja podarila je ljubiteljima umetnosti 50 selektivnih godišnjih izložbi, kroz udruženje je prošlo 396 umetnika koji su se svojim radovima na ovim izložbama predstavili javnosti – rekla je Ilić.

Značajna mesta na izložbi zauzimaju nagradjivani autori  Tihomir Tika Mitrović i slika „Skulptura“, kao i Milojko Maksimović sa skulpturom „Lepena“ i Zoran Veselinović sa slikom „Jahači“.

Vrata Javne biblioteke za sve posetioce otvorena su od 7 do 20 časova, svakog radnog dana, a ulaz na izložbu je slobodan, naravno uz poštovanje svih mera protiv korona virusa.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *