Odličan plasman džudistkinje Dijane Stanković na Evropskom prvenstvu u Rusiji

Dijana Stanković iz Pukovca, kao jedna od trenutno najuspešnijih takmičarki u džudou  u našoj zemlji, svoje zavidno umeće i talenat još jednom je dokazala je  na upravo završenom seniorksom Evropskom prevenstvu održanom u Ekaterinburgu u Rusiji. Dijana je u izuzetno jakoj konkurenciji vrhunskih takmičarki iz 21 zemlje sa Starog kontinenta, osvojila peto mesto.

Ovoga puta, reprezentativka Srbije, inače članica džudo kluba Kinezis iz Niša, nastupala je u kategoriji do 70 kilograma, a priliku da se pojavi i takmiči na evropskoj sceni imalo je svega nekoliko džudista i džudistkinja iz naše zemlje,  medju njima i Dijana. – Jako mi je drago, najpre jer sam dobila poverenje Džudo saveza da budem jedna od četiri devojke iz naše zemlje, koje su otputovale u Moskvu na EP, koje je održano od 16.do19.jula. Pre svega to je bilo odlično iskustvo za sve nas, a takodje smatram da je, s obzirom na težinu takmičenja, moj rezultat vrhunski, kaže Dijana u izjavi za radio Koprijan. Bolja sam bila od džudistkinja iz Nemačke, BiH, a izgubila sam od Ruskinje, tako da sam na kraju zauzela petu poziciju.

Srpski reprezentativci (Dijana dole desno)
Foto: Privatna arhiva

Iako je sada vreme odmora  vrhunski sportisti su i dalje aktivni.- Ovih dana trebalo bi da otputujem na Vlasinu na najnovije pripreme. Iako od početka godine nisam predahnula, u istom ritmu nastavljam i dalje, tim pre jer je ova godina za mene bila jako uspešna, a još mnoga naporna takmičenja me tek očekuju, kaže naša sagovornica. Takodje, pored mnogobrojnih sportskih obaveza, uspela sam da završim Pravni fakultet u Nišu, što smatram još jednim svojim vrhunskim uspehom.

Iako potiče iz male sredine, ima veliko srce, ogroman talenat i razlog više da se dokaže, u čemu joj ističe podrška ljudi iz njenog kraja mnogo znači. -Htela bih da se zahvalim svim ljudima iz Opštine Doljevac koji me podržavaju, jer mi ta podrška jako znači svaki put kad izadjem na borilište. Naravno, i dalje ću se truditi da budem medju najboljima i tako opravdam ukazano poverenje i reprezentujem naš kraj na najbolji mogući način, ističe Dijana na kraju.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *